Anthem bevat geen lootboxes of pay-to-win elementen

Op EA Play heeft Electronic Arts weer wat nieuwe beelden getoond van BioWare’s Anthem. Ook zijn er naast de verschillende klassen, ook wat meer dingen bekend omtrent microtransacties. Hoewel deze wel in de game zitten, hebben ze geen invloed op de gameplay zelf.


EA probeert na alle heisa rondom Star Wars: Battlefront 2, ieder stukje controverse te vermijden en tijdens de persconferentie van vandaag is heel duidelijk ingegaan op de kwestie van microtransacties. Er werd zelfs geapplaudisseerd toen de uitgever bekendmaakte dat Anthem niet pay-to-win wordt. Je kan alleen kleine bedragen overmaken voor cosmetische aanpassingen.

Anthem verschijnt 22 februari op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

 1.   
  tranceguy's avatar

  Dat zou niet eens vermeld hoeven worden als het goed is. Zou gewoon standaard moeten zijn.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  tranceguy schreef, "Dat zou niet eens vermeld hoeven worden als het goed is. Zou gewoon standaard moeten zijn."

  Ik vermoed dat dit meer te maken had met het uitlokken van applaus dan met daadwerkelijk nieuwe informatie delen. Dit zie je heel vaak in Amerika, ook in bijvoorbeeld stand-up comedy. Comedians maken vaak een heel erg obvious statements als: “Fuck racistische mensen, man, zwarte mensen zijn gelijk aan witte mensen”. Puur om het publiek aan het klappen te krijgen. Amerikanen zijn hier écht heel gevoelig voor en klappen ook om het minste of geringste. Ik denk dan ook dat EA hier probeerde om wat applaus te ontlokken aan een zaal die voor de rest vrij lauw was.