Corsair lanceert nieuwe RGB-software iCUE met felle RAM-schijven en verlichte kast

Na aan de haal te gaan met exclusieve Far Cry 5 lichtprofielen lanceert Corsair vanaf Computex te Thailand nu dan officieel de nieuwe iCUE software. Het overkoepelende programma dient alle voorgaande RGB-randapparatuur van het bedrijf gesynchroniseerd aan te kunnen sturen, beter dan voorganger Corsair Utility Engine (of simpelweg de eerste ‘CUE’).

Gelijktijdig met de lancering van het nieuwe besturingsprogramma voor al die felle LED-jes, komt Corsair ook op de proppen met twee nieuwe producten die evenals kleurrijk verlicht zijn. De VENGEANCE RGB Pro Series DDR4 RAM-geheugen en nieuwe Obsidian Series 500D RGB SE-computerkast zijn beide high-end producten die meteen inspringen op de mogelijkheden van iCUE.


Elk van de VENGEANCE RGB Pro-schijfjes is uitgerust met tien LED-jes die elk van je DIMM-slots stijlvol mag verlichten. De RAM-kaartjes zelf passen op vrijwel alle moderne moederborden voor zowel Intel als AMD, en zijn XMP 2.0-compatibel met slechts één simpele optie vanuit je eigen BIOS. De wezenlijke snelheid van de plaatjes wordt gemeten rond een flinke 4,600 MHz.

De nieuwe reeks DDR4 RAM werkt uiteraard direct met Corsairs eigen iCUE, maar kan eventueel ook afgesteld worden met GIGABYTE’s RGB Fusion of Mystic Lighting van MSI.

Corsairs nieuwste kast is wederom een subtiele bak gitzwart en tempered glass, maar wordt meteen voorzien van drie LL120 RGB-fans en de Commander PRO Controller van Corsair zelf, zodat alles direct synchroon aangestuurd kan worden door iCUE. De Obsidian 500D heeft daarnaast genoeg ruimte voor ATX, MATX en Mini-ITX moederborden, alsmede een videokaart tot 370 millimeter lang. Dat alles kost je echter wel een flinke 249,99 dollar, exclusief belasting.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren