Pokémon Let’s Go aangekondigd voor Nintendo Switch; verschijnt op 16 november

Eerder ontstonden al geruchten over een game genaamd Pokémon Let’s Go, onder meer omdat Nintendo twee domeinnamen registreerde: PokemonLetsGoPikachu.com en PokemonLetsGoEevee.com. Vannacht zijn deze games officieel onthuld als spin-offs. Eerder gingen geruchten dat het een remake zou zijn van Pokémon Yellow, maar nu blijkt dat de nieuwe games slechts gebaseerd zijn op deze klassieker.

Er zijn dus twee varianten aangekondigd: een met Pikachu als eerste Pokémon en een variant met Eevee als starter, die sinds dit jaar de tweede officiële mascotte van de franchise is. De games spelen zich af in de Kanto-regio die we kennen uit de allereerste Pokémon-spellen.


Maar het gaat hier om spin-offs en niet om reguliere games in de franchise, dus gaat het er in Pokémon Let’s Go nogal anders aan toe dan gewend zijn. Allereerst wordt er natuurlijk gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de Switch, met name de Joy-Con-controllers. Deze kun je nu gebruiken om Poké Balls te gooien, of door een polsbeweging te maken of met een druk op de knop. Dit moet het eenvoudiger en intuïtiever dan ooit maken om Pokémon te vangen.

Daarnaast kennen de twee Pokémon Let’s Go-varianten een soort coöp-modus. Door de Joy-Cons te verdelen over twee spelers, kunnen die samen op avontuur. De kans dat een Pokémon in zijn bal blijft zitten als je hem probeert te vangen, is groter als je met zijn tweeën speelt, en ook kunnen twee spelers het gevecht aangaan tegen andere Pokémon-trainers.

Zoals de naam al sterk doet vermoeden, is er ook integratie met Pokémon GO aanwezig. Tot nu toe is alleen gezegd dat je Pokémon die je in de mobiele games hebt gevangen, kunt overhevelen naar Pokémon Let’s Go, maar later volgt hier meer informatie over.

Ook lijkt de gameplay van Pokémon Let’s Go meer op Pokémon GO dan eerdere games. Zo zie je bijvoorbeeld Pokémon in het gras staan en weet je meteen welke wezens waar zitten. Je kunt dus een stuk gerichter Pokémon gaan vangen dan we gewend zijn in de main games.

Tot slot is er een accessoire aangekondigd voor Pokémon Let’s Go: de Poké Ball Plus. Dit Poké Ball-vormige apparaat is te gebruiken in plaats van de Joy-Con-controllers, en geeft daarbij tevens licht-, trillings- en geluidssignalen af. Daarnaast kent de Poké Ball Plus een functie die doet denken aan de Pokéwalker die beschikbaar was voor Pokémon HeartGold en SoulSilver: als je de accessoire met je meeneemt als je je dagelijkse leven leidt, kun je allerlei beloningen verdienen.

Pokémon Let’s Go: Pikachu en Pokémon Let’s Go: Eevee verschijnen op 16 november exclusief voor de Nintendo Switch.

  1.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    They fucked up 😡

  2.   
    BozeBever's avatar

    Nintendo kan maar beter asap beelden laten zien van hun ‘echte’ pokemon game, want de e3 aankondiging van vorig jaar was een blamage. Deze zoethoudertjes zijn leuk, maar fans beginnen ongeduldig te worden en accepteren dit steeds moeilijker…