Microsoft onthult officieel de Xbox Adaptive Controller

Na wat recente geruchten heeft Microsoft zojuist officieel de Xbox Adaptive Controller onthuld. De controller is ontworpen samen met enkele liefdadigheidsinstellingen op het gebied van gaming. De controller is een slanke oplossing voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het een product waar men vele jaren aan gewerkt heeft:

Our goal was to make the device as adaptable as possible, so gamers can create a setup that works for them in a way that is plug-and-play, extensible, and affordable. In addition to working with common adaptive switches that gamers with limited mobility may already own, it has two large buttons built in. These buttons can also be reprogrammed to act as any of the standard controller’s button inputs via the Xbox Accessories app.
Momenteel staat alleen nog de Amerikaanse release gepland, met een aanbevolen verkoopprijs van 99,99 dollar. Over een Europese release is nog niet gesproken.

Bekijk de controller in actie in onderstaande video.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Good feelings….

  Doet je toch goed als je zo’n mensen ziet genieten. Ik vind dit echt goed dat microsoft de stoute schoenen heeft aangetrokken en eindelijk eens een partij is die hierop inspeelt.

 2.   
  Tom's avatar

  Hele goede zaak inderdaad.

  Misschien voelt het enigszins beladen of overdreven niche, maar ik zou serieus wel een keer de Adaptive Controller willen testen. Het feit dat bijna alle soorten hulpmiddelen voor gehandicapte gamers aangesloten en gebruikt kunnen worden op de Xbox (en hopelijk ook pc), maakt dit een ontiegelijk interessant stukje randapparatuur. De richtprijs van 99 dollar is ook zeker niet verkeerd voor een product dat zo flexibel ingezet kan worden.

 3.   
  mmx's avatar

  Mooie oplossing voor onze medemens en die willen gamen goede zaak

 4.   
  tranceguy's avatar

  Goede zaak dat er ook gedacht wordt aan deze groep mensen die net zoveel recht heeft om te kunnen gamen als de mens zonder beperkingen.

 5.   
  mattioza's avatar

  Zeker veel respect points voor Microsoft! 🙂 Als ze nu nog een sterke exclusive op E3 onthullen (genre Halo/Fable), kunnen er weer Xbox One’s verkocht worden.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Cool. nu moeten er alleen nog games komen 🙄

 7.   
  Mjolnir's avatar

  Hoewel op een website als gamersnet niet anders te verwachten is, zijn de mogelijkheden veel groter dan alleen gaming. De mogelijkheid tot aansluiten is niet exclusief aan Xbox of PC, maar heeft door alle extra modules, poorten en switches ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een rolstoel te kunnen besturen. Daar waar een controlepaneel nu al honderden euro’s zou kosten, is dit een makkelijke, toegankelijke en bovenal goedkoop alternatief, nog helemaal te customizen op de wens van de gebruiker. Good show!