Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

De E3 is al VERPEST! | Hot Koffie Show

Het lijkt elk jaar erger te worden, de lekken voordat de E3 nog maar begint! Walmart spande natuurlijk de kroon met hun enorme lek. Is de E3 hierdoor een beetje verpest? Tom en Peter praten erover in een nieuwe Hot Koffie Show!

 1.   
  mattioza's avatar

  Het is natuurlijk een trend die nog heel moeilijk te stoppen gaat zijn, het lekken begint ook als maar vroeger, het is nog een maand te gaan en we kennen bijna al de volledige show. Het zou wat zijn, moest het grootste nieuws van deze E3 worden, dat de E3 er (binnenkort) mee stop. 😛 Volgend jaar de 25ste editie, het zou zomaar kunnen.

  TENZIJ de grote partijen EA, Microsoft, Bethesda, Square Enix, Ubisoft, Sony en Nintendo beslissen dat de E3 (al dan niet in deze vorm) moet blijven bestaan en ze tot een onderling akkoord komen. Dat er soort van sperperiode (is in België de periode voor de koopjesperiodes dat er geen prijsverlaging mogen worden aangeboden in winkels) ingevoerd wordt, dat deze 7 grootste uitgevers geen games mogen aankondigen vanaf de 2 maanden voor E3. En dat er zware sancties komen voor mensen/bedrijven die het verbreken.

 2.   
  tranceguy's avatar

  Niet dus want buiten t feit dat t nog maar de vraag is of alles klopt weet je hiermee nog niet wat ze gaan laten zien of als extra info meegeven… Zegt dus niks….

 3.   
  JaslanNL's avatar

  De lekken zijn zeker jammer. Beetje alsof ze een grote kerstboom hebben staan met allemaal mooie cadeautjes, maar toch zijn er een paar kindjes die zich niet in kunnen houden en het cadeaupapier er al af trekken. Helemaal jammer als de ouder dan ook nog eens de hele verpakking er af haalt voordat het feestje begint.

  Valt dit te voorkomen? Blijkbaar bij sommige bedrijven beter dan bij andere. Misschien moeten de andere bedrijven maar wat strengere regeltjes opstellen voor lekkers (klinkt aangenamer dan ’t is). Maar is de hele E3 verpest? Nee, want het blijft nog steeds een verrassing wat er nog niet is aangekondigd (en gameplay beelden etc.), er zullen vast nog wel een paar leuke surprises tussen zitten, laten we het hopen!

 4.   
  Turk–Life's avatar

  tranceguy schreef, "Niet dus want buiten t feit dat t nog maar de vraag is of alles klopt weet je hiermee nog niet wat ze gaan laten zien of als extra info meegeven… Zegt dus niks…."

  De grootste verassing is welke games er gaan komen. Als ik al weet welke games er komen wacht ik echt niet meer vol spanning af. Ik vond de E3 vroeger altijd heel spannend omdat we niet wisten welke games we zouden zien.

  Jij doelt meer op extra informatie als gameplay etc. dat vind ik veel minder spannend.

 5.   
  Turk–Life's avatar

  Ik ben het dus 100% eens met wat Peter zegt en ik begrijp zijn frustratie heel goed. Ik baal er zelf ook van dat we niet meer worden verrast als voorheen.

 6.   
  Leukste's avatar

  Het verrassingselement is wat de belevenis geeft. En dan de onthulling door de uitgever live met een trailer, waarmee die je vervolgens omver blaast. Dat is de mooiste aankondiging voor een game.

  Een beetje speculatie vooraf hoort er natuurlijk bij met geschreven berichten. Maar het hoort niet om een hele lijst aan games met een afbeelding te verspreiden. Puur en alleen om te kunnen zorgen dat jij de eerste was die het nieuws over een game naar buiten heeft gebracht. Waarheid of niet, om verkoopcijfers voor jezelf te genereren.

   Er zijn dus eigenlijk twee kanten die het op kan gaan.

  • 1. Diegene die tijd en geld in de E3 investeren vinden het wel best. En over een paar jaren is het zeer waarschijnlijk gedaan met de E3.
  • 2. Er komen zware sancties die ook daadwerkelijk worden uitgevoerd, tegen diegene die embargo’s verbreken.

  Ik hoop in ieder geval de komende jaren nog in het holst van de nacht mee te genieten met jullie. En later de geschreven belevenissen van jullie avontuur terug te lezen.