Nintendo registreert domeinnaam voor Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee

Op de E3 van vorig jaar werd bekendgemaakt dat er een Pokémon-game voor de Switch in ontwikkeling is, waar later aan werd toegevoegd dat deze op zijn vroegst in 2018 zou verschijnen. Sindsdien hebben we niets meer van het spel vernomen, maar sinds gisteren gaan de geruchten als een malle over het internet. Het eerste daarvan komt van de onderstaande afbeelding:


Het zou gaan om een logo voor een game genaamd Pokémon Let’s Go Pikachu, waarbij er traditiegetrouw ook een tweede editie zou verschijnen, die vernoemd is naar Eevee. Dit zou best kunnen, aangezien het schattige diertje sinds januari een tweede officiële mascotte is, naast Pikachu. Bij deze afbeelding is echter een flinke korrel zout op zijn plaats, aangezien hij zijn weg naar het internet vond via 4chan.

Hoewel er steeds meer geruchten verschijnen van steeds meer bronnen, zijn er nog altijd een boel sceptici, vooral vanwege de titel die wel erg lijkt te verwijzen naar Pokémon GO. Nu lijkt er echter wel degelijk op zijn minst een kern van waarheid te zitten in de geruchten: Nintendo heeft domeinnamen geregistreerd voor Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee.

Domeindatabase WhoIs noemt PokemonLetsGoPikachu.com en PokemonLetsGoEevee.com, die zijn geregistreerd door CSC Corporate Domains. Dat is natuurlijk niet Nintendo zelf, maar hetzelfde bedrijf is verantwoordelijk voor onder andere de domeinnamen Nintendo.com en NintendoSwitch.com. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de domeinnamen voor Pokémon Let’s Go voor iemand anders dan Nintendo zijn aangemaakt.

We weten nu dus dat er iets in de wereld bestaat dat Pokémon Let’s Go heet en dat er twee varianten van zullen verschijnen. Om wat voor materiaal het gaat, is natuurlijk nog gissen. Ook is het nog altijd onzeker of het hier daadwerkelijk om de Switch-game gaat. Wel zijn er geruchten dat het een remake van Pokémon Yellow betreft.

Volgens een insider krijgen we voor het einde van de maand meer te weten. Mocht dat niet gebeuren, staat de E3 om de hoek. Nintendo houdt zijn presentatie op 12 juni, dus naar alle waarschijnlijkheid hoeven we nog slechts een kleine maand te wachten.

  1.   
    MikeGevers's avatar

    Overigens geloof ik er nog steeds niks van tot ik bevestiging krijg dat Rapper Sjors verantwoordelijk is voor de marketing.