Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Microtransacties zijn de schuld van de gamer! | Hot Koffie Show

Deze week hebben we weer een leuke stelling ontvangen van een bezoeker. Het feit dat we microtransacties hebben is de schuld van de gamer! Salim en Peter schuiven aan in een nieuwe Hot Koffie Show!

 1.   
  mattioza's avatar

  Technisch gezien is het natuurlijk de schuld van de consument, maar het natuurlijk gemakkelijk om alles op de consument te steken. Het is ook zo’n beetje gegroeid. Vroeger kocht je als console gamer een game, je stak de disc in de console en je kon beginnen gamen. Nu is het allemaal veel complexer geworden en leven we in een wereld met patches, DLC en Microtransacties. Ook voor reviews, want het is moeilijk in te schatten hoe een bepaalde game gaat evolueren. Zoals in de video ook gezegd wordt, het blijkt nu veel moeilijker om het financieel plaatje rond te krijgen, wij als gamer verwachten ook heel veel van de grote games, daarom proberen ze andere inkomsten te verkrijgen. Tot op zekere hoogte is daar ook niets mis mee, zolang het niet om pay to win onderdelen gaat, maar cosmetisch. Daarom is het ook goed dat er mensen deze microtransacties toch kopen, zodat ze niet op andere manieren aan geld proberen geraken, zoals delen uit het verhaal laten om daarna als DLC te kunnen uitbrengen.

  Is een beetje hetzelfde met de remasters/(HD)ports. Beste voorbeeld is, het onlangs uitgekomen, Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Nintendo Switch. In Japan heeft de port de eerste 5 dagen het dubbele verkocht van de originele Wii U-versie. Waarom zouden ze nog nieuwe games maken? Nintendo buit de schaarste op de Switch uit om de game 2 keer aan volle prijs te verkopen.

 2.   
  tranceguy's avatar

  Neen is het niet.

 3.   
  darroox's avatar

  Stelling gamen op een pc is helemaal terug en op termijn goedkoper dan een console ?? 8)