Verkoop Xbox One afgelopen jaar met 15 procent gestegen

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de verkoop van de Xbox One afgelopen jaar met 15 procent is gestegen. Concrete aantallen noemde Microsoft niet, waardoor het aannemelijk lijkt dat deze lager liggen dan de recente cijfers van concurrent Sony en de PlayStation 4.

Het aantal Xbox Live-gebruikers steeg met 13 procent richting de 59 miljoen, wat in lijn is met eerder voorspelde aantallen. Volgens Microsoft maken meer dan 600 duizend gamers gebruik van de Looking For Group-optie en zijn er inmiddels meer dan 1,2 miljoen Clubs op Xbox Live te vinden.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Kijk dat is mooi nieuws voor de xbox francise.

  Ik ben dan wel meer playstation man. Maar toch zou ik het wel jammer vinden dat stel een xbox weg zou gaan.
  En gezien steeds meer mensen zeggen: Waarom een xbox kopen als hun exclusives ook op PC kunnen.
  Daar zit ergens wel wat in. Maar gelukkig denkt niet iedereen zo. Er zijn nog altijd genoeg mensen die gewoon lekker op de bank willen game. console aan en spelen. en niet steeds bezig willen zijn met driver updates hardware updates enz enz.

  Dus ja ik zeg: Mooi dat de verkoop weer wat gestegen is

 2.   
  mattioza's avatar

  De verkopen waren vorig jaar/vorige jaren ook schrijnend, dus het is nu schrijnend + 15%, altijd verdacht als ze niet met concrete cijfers durven komen. Het is ook niet bepaald verwonderlijk als je naar de exclusives kijkt. Playstation heeft de laatste 2 jaar uitgepakt met system sellers als formaat zoals bv. Uncharted 4, Horizon Zero Dawn en God of War, Microsoft zet hier tegenover de omstreden ‘exclusives’ PUBG en Sea of Thieves. In dit opzicht hebben ze het zelf een beetje gezocht. Maar toch goed dat er een beetje beterschap inzit. Benieuwd of de Nintendo Switch nog de Xbox One kan inhalen deze generatie.

 3.   
  Mjolnir's avatar

  mattioza schreef, "De verkopen waren vorig jaar/vorige jaren ook schrijnend, dus het is nu schrijnend + 15%, altijd verdacht als ze niet met concrete cijfers durven komen. Het is ook niet bepaald verwonderlijk als je naar de exclusives kijkt. Playstation heeft de laatste 2 jaar uitgepakt met system sellers als formaat zoals bv. Uncharted 4, Horizon Zero Dawn en God of War, Microsoft zet hier tegenover de omstreden ‘exclusives’ PUBG en Sea of Thieves. In dit opzicht hebben ze het zelf een beetje gezocht. Maar toch goed dat er een beetje beterschap inzit. Benieuwd of de Nintendo Switch nog de Xbox One kan inhalen deze generatie. "

  Het probleem zit hem volgens mij in het volgende: Xbox/Microsoft heeft Playstation/Sony niet nodig als concurrent, vice versa wel. Juist door een groter aantal gamers aan te spreken door “exclusives” ook aan te bieden op het andere platform van Microsoft, Windows, is hun markt, vele, vele, vele malen groter. Het soort games dat dan worden uitgebracht is wellicht minder, maar ja, dat is de schuld van de ontwikkelaar, niet het platform. Sony daarentegen sluit zich af van een groot aantal klanten, wat het gewild maakt om games als God of War te spelen, maar die uiteindelijk gebruikers in de kont gaat bijten: Wanneer Microsoft Xbox uit de markt zou halen, houdt Playstation zo goed als het monopolie over en kunnen ze doen wat ze willen, want dan heb je toch geen keus.

  Want eerlijk is eerlijk, Nintendo is toch niet echt een speler op hetzelfde speelveld. Meer het soort niche markt van de console wat strategy gaming is voor de PC.

  Xbox is voornamelijk populair in Amerika, meen ik mij te herinneren, wat mogelijk enigszins te maken heeft met het land van origine van beide bedrijven. Daardoor zijn deze cijfers over het algemeen niet echt veelzeggend.

 4.   
  mattioza's avatar

  Mjolnir schreef, "Reactie"

  Het is in mijn ogen niet eens zo’n probleem dat de xbox exclusives ook naar Windows 10 komen, het ding is vooral dat deze gewoon te minimaal zijn en de kwaliteit doorgaans te bagger, om PUBG (de xbox-versie) en Sea of Thieves maar als voorbeeld te nemen. De aankondigingen van vorig jaar gaan dat ook niet kunnen veranderen, met Crackdown 3 en State of Decay 2. Ze zouden echt met een titel moeten afkomen, waarvan iedereen meteen achterover geblazen wordt. En ze hebben daar zeker de franchises voor, zoals een nieuwe Halo of een Fable 4.

  Ben het zeker met je eens, dat het heel jammer zou zijn, mocht de partij Xbox verdwijnen op de console markt of het zoals nu zo onevenwichtig blijven (meer met het zicht op de volgende generatie dan). Daarom vind ik het zonde dat Microsoft zo weinig zijn best doet om grote ontwikkelaars exclusief voor Xbox/Windows 10 te laten ontwikkelen en ze goed te behandelen/tevreden te houden. Zoals Sony/Playstation dit wel duidelijk kan.