Call of Duty: Black Ops 4 krijgt mogelijk geen singleplayer maar wel Battle Royale

We weten dat de nieuwe Call of Duty deel 4 uit de Black Ops-reeks wordt en dat de game in oktober verschijnt. Veel meer is nog niet officieel vrijgegeven, maar vandaag duiken er wat stevige geruchten op rondom de nieuwe Call of Duty. Volgens de berichten zal de game namelijk geen traditionele singleplayer campaign bevatten. In plaats daarvan richt het ontwikkelteam zich op een speltype dat momenteel zeer populair is: Battle Royale.

Volgens enkele bronnen is een singleplayer campaign geschrapt wegens de beperkte ontwikkeltijd. Naar verluidt werd het al snel duidelijk dat men nooit op tijd klaar zou zijn met een singleplayer campaign die aan alle wensen en eisen zou voldoen. Ontwikkelaar Treyarch heeft sindsdien alle focus gelegd op het uitbreiden van de multiplayer en Zombies spelmodus voor Black Ops 4.

Een andere bron meldt dat de leegte door het wegvallen van een campaign opgevuld zal worden met een Battle Royale-modus. Deze speciale spelmodus zou ontwikkeld worden door het team van Raven Software, een ontwikkelaar die al sinds de eerste Black Ops-game bij elk deel betrokken is geweest.

Uiteraard heeft Activision ook gezien hoe extreem populair games als PUBG en Fortnite zijn, wat de stap richting een vorm van Battle Royale in een Call of Duty-game niet heel onlogisch maakt. Uiteraard blijft het wachten op formele aankondigingen en is een korreltje zout op zijn plek.

Op 17 mei vindt er een officiële livestream plaats, waarin Call of Duty: Black Ops 4 uitgebreid wordt getoond aan de wereld. Over een maandje weten we meer…

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  dag call of duty FCK JL

 2.   
  mattioza's avatar

  Het is wel begrijpelijk dat ze hiervoor zouden kiezen, er is volgens mij ook maar een minderheid die CoD nog koopt voor de singleplayer. En tot zover de stelling dat battle royale passé is. 😛

 3.   
  Papachico's avatar

  Tuurlijk ziet Activision hier brood in. Vind het totaal niet passen en zij zullen wederom wel weer keihard falen hierin. Ze kunnen amper hun servers hooghouden 😆

 4.   
  GBA43's avatar

  Papachico schreef, "Tuurlijk ziet Activision hier brood in. Vind het totaal niet passen en zij zullen wederom wel weer keihard falen hierin. Ze kunnen amper hun servers hooghouden 😆 "

  Bluehole (PUBG) ook niet.. de tickrate en de servers zijn ook om te huilen, maar wel één van de populairste game op het moment.

 5.   
  JaslanNL's avatar

  Klaarblijkelijk ben ik één van de weinigen die CoD wel oa. speelt voor de singeplayer. Doe mij maar een sterke singleplayer ipv. een battle royale. Zoals Black Ops 3 het had was imo dikke prima. 4 Player co-op campaign, eindelijk een stap in de goede richting! Maar blijkbaar was het eigenlijk een stap richting de afgrond, waar ze zich inmiddels op het randje begeven.

 6.   
  fantasyfreak's avatar

  Toch raar…ze hebben 3 jaar de tijd en geen tijd voor een singleplayer maar wel nog even de tijd om een battle royale er in te knallen.

  Ach wat boeit het mij ook…ik laat CoD al na BO1 met rust.

 7.   
  mmx's avatar

  Dat word dus geen Cod meer voor mij ik doe altijd alleen de single player 😡 Dit word net zoiets als de eerste Starwars battlefront ook geen sp dus heb ik die ook niet gekocht .Dan vind ik nog steeds dat ze het bij BF II beter gedaan hebben en er extra single player bij gedaan hebben als dlc .

 8.   
  Jarek's avatar

  Tja, dit viel te verwachten. Ik ken tegenwoordig nog maar weinig mensen die geen PUBG of Fortnite spelen of hebben gespeeld. “Helaas?”..

 9.   
  tranceguy's avatar

  Dat zou pas kansloos zijn. Er hoort gewoon een SPC in te zitten. En geen BRM bij zulke games graag… Waardeloze shit als dit waar is, langs 2 kanten. Verkopen gaan hard teruglopen kan ik je voorspellen.

 10.   
  tranceguy's avatar

  mattioza schreef, "Het is wel begrijpelijk dat ze hiervoor zouden kiezen, er is volgens mij ook maar een minderheid die CoD nog koopt voor de singleplayer. En tot zover de stelling dat battle royale passé is. :P"

  Denk dat dat je zwaar gaat tegenvallen….

 11.   
  mattioza's avatar

  tranceguy schreef, "

  ”mattioza” schreef, "Het is wel begrijpelijk dat ze hiervoor zouden kiezen, er is volgens mij ook maar een minderheid die CoD nog koopt voor de singleplayer. En tot zover de stelling dat battle royale passé is. :P"

  Denk dat dat je zwaar gaat tegenvallen…."

  Uiteraard is er een publiek voor, maar denk niet in verhouding met het kostenplaatje. In het verleden is er altijd heel veel geld gepompt in de singleplayer, vooral met de grote namen als voice actors. En als je dit relatief goedkoop, kunt vervangen door de grootste hype van het moment. Vraag me wel af hoe ze dit zien, want kan me niet voorstellen dat ze a la PUBG/Fortnite 100 man in een map gaan droppen, dus vermoed dat het eerder één van de multiplayer modi zal zijn op de gebruikelijke maps/aantal spelers.

 12.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  als alle shooters dit gaan doen dan vrees ik het ergste kut mp online shit

 13.   
  PaNNa's avatar

  Bah bah bah, spugen in the cod fanbase hun gezicht. Playerbase gaat wel gesplitst worden..

 14.   
  KevinW's avatar

  Verstandige keuze om naar battle royale over te stappen, maar je moet je ook afvragen of het genre in oktober ook nog heel populair is. En daarnaast vind ik het single player gedeelte weglaten voor nog meer online echt een rare keuze.

 15.   
  BozeBever's avatar

  Ik koop COD nog ieder jaar braaf juist omdat de combinatie MP, Zombies en SP value for money was. Voor enkel MP en Zombies (die ook nog eens omvallen van de Microtransactions en Lootboxes) dan is de volle 60 Euro gewoon veel te veel. BR is niet meer dan een MP-onderdeel.

  Ik hoop dat ze met het succes van PUBG en vooral Fortnite, een andere verdienmodel gaan vinden waarbij pay2win of paymoreforless geen rol spelen. Zeker Fortnite laat immers zien dat het wel anders kán!