CD Projekt RED heeft nog een AAA RPG in ontwikkeling; gepland voor 2021

Ontwikkelaar CD Projekt RED, bekend van The Witcher en het aankomende Cyberpunk 2077, zegt dat het bedrijf nog een AAA RPG in ontwikkeling heeft. De developer heeft het fiscale jaar van 2017 doorgenomen en heeft tijdens deze gebeurtenis informatie losgelaten over de toekomst.

Zo wordt Cyberpunk 2077 ontwikkeld met de intentie om ook op de next-gen consoles te verschijnen, ergens tussen nu en 2021. Nu zegt CD Projekt RED dus ook dat er nog een game in de maak is die gepland staat voor een release in 2021. Naast The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077 wordt de nog onaangekondigde game eveneens een AAA verhaal gedreven RPG.

Niet geheel nieuw, omdat de ontwikkelaar dit mysterieuze project al eerder heeft benoemd. Het is niet duidelijk of het gaat om een Witcher-titel, maar het zou goed kunnen aangezien de developer de serie niet volledig afschrijft. Anderzijds kan het ook gaan om een nieuw IP, dat volgens ons altijd welkom is.

Het zal nog wel even duren voordat we iets van deze game te horen of te zien krijgen, want Cyberpunk 2077 staat eerst in de planning en tijdens de E3 van dit jaar mogen we daarover meer verwachten.

 1.   
  mattioza's avatar

  Best wel straf, zeker na die uitspraak van CD Projekt RED dat ze alleen maar grote games maken. Zou dan misschien maar jaartje verschil zijn met Cyberpunk 2077, waardoor ze momenteel 2 gigantische games in ontwikkeling hebben.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  mattioza schreef, "Best wel straf, zeker na die uitspraak van CD Projekt RED dat ze alleen maar grote games maken. Zou dan misschien maar jaartje verschil zijn met Cyberpunk 2077, waardoor ze momenteel 2 gigantische games in ontwikkeling hebben."

  Ze zijn dan ook bezig met het vergroten van hun personeelsbestand. 😉

 3.   
  mattioza's avatar

  Hehe het zal nodig zijn, ze hebben stilaan heel programmerend Polen en omstreken nodig om die 2 games te ontwikkelen. 😀 Ik hoop niet dat het ten koste gaat van de kwaliteit van één van de 2 games. Maar goed dit zijn gewoon hun doelen voor de komende 5 jaar, dus het kan nog zijn dat de 2de game wordt uitgesteld richting 2022.