Cyberpunk 2077 wordt met next-gen consoles in het achterhoofd ontwikkeld

Er is weinig te vertellen over CD Projekt RED’s nieuwe game Cyberpunk 2077, want we krijgen meer te horen en te zien op de E3, maar de ontwikkelaar vertelt wel dat de game is gebouwd met de intentie om voor de next-gen consoles te verschijnen. Dit zegt Adam Kiciński, de baas van CD Projekt.

Next gen hasn’t been announced yet, so we can only speculate. Technology-wise, Cyberpunk is very advanced. Our technology is ready to interface with future generations.
Niet heel vreemd, aangezien Cyberpunk 2077 voorlopig nog niet verschijnt en de RPG staat dan ook gepland voor de huidige generatie consoles alsook de nieuwe platformen. De nieuwe consoles zijn natuurlijk nog niet aangekondigd, dus volgens Kiciński is het allemaal speculatie. Wel is het zo dat de game qua technologie zeer geavanceerd is en daardoor future proof is.
The game is developed in such a way that it can use very powerful future equipment, but I can not tell you more beyond that today, as no future generation of consoles have been announced so far.
Cyberpunk 2077 is zo ontwikkeld dat het spel klaar is voor toekomstige apparatuur, al kan de ontwikkelaar er verder niets over kwijt. De game wordt in ieder geval qua opzet hetzelfde als The Witcher 3: een enorme singleplayer RPG zonder microtransacties of verborgen extra kosten. De futuristische setting maakt het volledig anders, net als dat je een avatar kunt maken. Een hint naar een vorm van multiplayer.

Meer informatie over Cyberpunk 2077 kunnen we dit jaar op de E3 verwachten.

  1.   
    mattioza's avatar

    Was beetje te verwachten dat de release richting 2020 ging gaan. (als we er vanuit gaan dat de Playstation 5 ook in 2020 verschijnt, wat ik wel verwacht)