Gerucht: Disney wil Electronic Arts de licentie van Star Wars afpakken

De geruchtenmolen draait vandaag op volle toeren en in dit gerucht staat Star Was centraal. Volgens bronnen zou Disney langzaam op zoek zijn naar een nieuwe partij die Star Wars-games gaat maken. Het bedrijf is niet tevreden over Electronic Arts en wil een andere studio de kans geven.

Volgens Jordan Maison van Cinelinx heeft Disney al een gesprek gehad met een paar hoge piefen van EA om te praten over de tegenvallende Star Wars-producties. EA heeft vanaf 2013 het alleenrecht om games over de populaire franchise te maken, maar met slechts twee games in vijf jaar is Disney niet tevreden. Tel daar ook nog eens de gigantische loot box-heisa van Battlefront 2 bij en het annuleren van de game waar Visceral mee bezig was bij op en je begint Disney wel te begrijpen.

Er zijn volgens bronnen van Maison zelfs gesprekken met Ubisoft en Activision geweest, om te peilen of ze interesse hebben in de Star Wars-franchise. Hoewel EA het alleenrecht heeft bemachtigd op het maken van Star Wars-games lijkt het niet onmogelijk dat Disney, de partij met alle rechten van Star Wars, Electronic Arts aan de kant kan zetten.

Het is geen geheim dat Disney niet tevreden is met de games die EA produceert, aangezien het monsterbedrijf persoonlijk heeft gezorgd dat de loot boxes uit Star Wars Battlefront 2 werden gesloopt, enkele uren voor de release. Dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Ok EA dumpen kan ik begrijpen maar om dan eventueel in zee te gaan met Activision vind ik nou ook niet echt een goed idee denk ik.

 2.   
  someone else's avatar

  Haha nee activision is niet zo veel beter, geef maar aan blizzard, alle games naar blizzard imo. (Ookal zijn activision en blizzard verbonden?) Microsoft moet gewoon ea overkopen, zou de beste oplossing zijn. Kan meneer spencer even een 40uur durende star wars singleplayer erdoorheen drukken

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Activision.. ACTIVISION .. van alle developers die er bestaan, krijgt dit genie het idee om met ACTIVISION te praten.. RIP Star Wars als dat door gaat.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Oké, oke, dit klinkt misschien vreemd en ja het is een onderdeel van Activision, maar wat als Blizzard een Star Wars licentie te pakken zou krijgen? Het zal dan wel een cartoonisch look krijgen, maar gameplay is altijd zéér goed bij blizzard.

 5.   
  mattioza's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Oké, oke, dit klinkt misschien vreemd en ja het is een onderdeel van Activision, maar wat als Blizzard een Star Wars licentie te pakken zou krijgen? Het zal dan wel een cartoonisch look krijgen, maar gameplay is altijd zéér goed bij blizzard."

  Ja, zou eerder een terugkeer (op gamevlak) zijn van de animatieserie van Star Wars. 😀
  Zou niet eens zo heel raar zijn, al waren deze vorige delen niet bepaald een succes.

  Is ook niet bepaald vreemd dat ze van de Battlefield uitgever (EA) overwegen over te schakelen naar de Call of Duty uitgever (Activision). Zijn nog altijd de grootste FPS spelers van de laatste 15 jaar op multi platform. Deze keuze zal ook al duidelijk gaan maken welke kant ze op willen met Star Wars. De keuze voor Ubisoft, zou in mijn ogen, meer de singleplayer kant kunnen uitgaan.

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  laat die cartoon achtige games maar zitten

 7.   
  Tom's avatar

  Laten we niet vergeten dat onder EA ook gewoon ‘cartoony’ Star Wars-spellen zijn verschenen, net zo goed als onder andere uitgevers/ontwikkelaars. Bovendien is dit nog altijd een gerucht, en zou het zelfs zo kunnen zijn dat andere partijen als Activision-Blizzard helemaal niet gebonden zijn aan een bepaalde huisstijl.

  En laten we ook vooral niet vergeten dat Activision meerdere Star Wars-producten al jarenlang op diens naam heeft staan. Jedi Outcast, iemand?

 8.   
  DeAdSeYe's avatar

  Tom schreef, "Laten we niet vergeten dat onder EA ook gewoon ‘cartoony’ Star Wars-spellen zijn verschenen, net zo goed als onder andere uitgevers/ontwikkelaars. Bovendien is dit nog altijd een gerucht, en zou het zelfs zo kunnen zijn dat andere partijen als Activision-Blizzard helemaal niet gebonden zijn aan een bepaalde huisstijl.
  En laten we ook vooral niet vergeten dat Activision meerdere Star Wars-producten al jarenlang op diens naam heeft staan. Jedi Outcast, iemand?"

  Dat klopt en Activision was toen ter tijd helemaal geen slecht bedrijf. Het succes van Call of Duty heeft Activision totaal verandert.

 9.   
  mmx's avatar

  Disney word zo zachtjes aan een opvretende reus.Ik hoop daarom dat het EA en activisoin lukt om ze buiten de deur te houden van de games industrie .Zo zachtjes aan neemt Disney alles over wat ooit beter was .kijk naar de Starwars films onder Disney worden ze totaal vergriept de eerste zes van Lucasarts zijn top maar die laatste vind ik echt nix meer aan zitje lekker te kijken naar die Wookie komen er ineens twee spaceknabbel en babbels in beeld ook onder de “nieuwe aliens van Disny “bespeur ik donald duck achtige figuren en de rest in andere vormen. Kylo ren is een slap aftreksel van Darth Vader de verhaal lijn is bijna hetzelfde als de laatste drie Starwars films ze maken van een Ijsplaneet plotseling een zoutplaneet en ga maar door .Dus daar om Disney blijf van activision af ! Als echte fans herkennen de mensen goed de impact van Disney dus .

 10.   
  Tom's avatar

  Ja, stel je eens voor dat Disney Activision overneemt. Dan krijgen we zeker elk jaar grofweg dezelfde Call of Duty voorgeschoteld.

  Wacht.

 11.   
  mmx's avatar

  Ik hoop dat dit toch bij een gerucht blijft Tom .