Anthem uitgesteld naar begin 2019

Op de afgelopen E3 werd Anthem aangekondigd, een actiegame met exosuits die zich afspeelt in een open wereld. Destijds was het de bedoeling dat de game eind dit jaar uit zou komen, maar nu blijkt dat dit niet haalbaar is: Anthem is uitgesteld naar begin 2019. Volgens anonieme verslagen was eind 2018 zelfs nooit een realistisch doel voor het spel.

Een mogelijke reden voor het uitstel is de Frostbite Engine, die de nodige problemen kent. Zulke problemen speelden ook de ontwikkeling van Dragon Age: Inquisition en Mass Effect: Andromeda parten. Volgens bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling van Anthem, is het proces inmiddels gestroomlijnd doordat BioWare medewerkers van andere projecten af heeft gehaald om te werken aan de nieuwe game.

En andere reden voor het uitstellen van Anthem is volgens Kotaku dat BioWare extra druk voelt sinds de slechte ontvangst van Mass Effect: Andromeda. De studio wil een tragedie als deze niet opnieuw meemaken, dus wil men dat Anthem wél voldoet aan de verwachtingen van spelers.

Het is overigens niet heel vreemd dat Anthem is uitgesteld: behalve dat de game uiteindelijk een beta krijgt en uitgever EA het beschouwt als een tienjarig project, weten we bar weinig van het spel.

Anthem is aangekondigd voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    Kroelbeertje's avatar

    Hopen dat het positieve effecten heeft op de game

  2.   
    Jerry97's avatar

    Was te verwachten, maar hoop dat ze de extra tijd goed gebruiken.