Indie-ontwikkelaar pitchte Star Wars space combat game bij Electronic Arts

Ver voor de release van Star Wars: Battlefront 2 hield indie-ontwikkelaar Double Damage, het bedrijf achter Rebel Galaxy, een pitch bij Electronic Arts voor een moderne interpretatie van de klassieke X-Wing-game. De ontwikkelaar creëerde in 2016 een korte video om aan EA te tonen wat hun idee was achter een space combat game in het Star Wars-universum.

Travis Baldree, hoofd van Double Damage, zegt in een interview dat de game de campaign structuur van de originele X-Wing-game zou behouden, maar met een moderne twist inclusief checkpoints. Ze hadden ook plannen de controls aan te passen voor een game pad. Verder meldt Baldree dat het team assets gebruikte van een variëteit aan sources.

It was a long-shot, and we had near-nil hopes that it would be seriously considered, but we probably did it to please ourselves rather than out of any hope that it would get greenlit. EA was very gracious in listening, but it never came to anything, and we moved on.
Het team had hoop dat EA de game sterk zou overwegen, maar hebben mogelijk zichzelf voornamelijk verheugd op het hele idee dan dat er daadwerkelijk hoop was. EA luisterde erg graag naar het idee, al heeft het idee nergens toe geleid. Star Wars: Battlefront 2 heeft immers een space combat-modus genaamd Starfighter Assualt.

Onderstaande video geeft een idee over hoe de game er volgens Double Damage uit zou komen te zien. Het team heeft twee tot drie weken aan de video gewerkt. Zou het potentie hebben of ziet het er niet interessant genoeg uit? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  Tom's avatar

  De video lijkt me veel te actievol. Ben ernstig voor meer ‘ruimte’ in het game-aanbod rondom Star Wars, maar geef me dan alsjeblieft juist iets superknulligs. Gewoon Porgs van A naar B taxiën of zo, ik hoef niet altijd toffe lasergevechten te zien.

  Euro Truck Simulator meets Star Wars, zeg maar. Klinkt goud, imo.

 2.   
  RitzzzNl's avatar

  Dan zou ik Elite and dangerous eens proberen. Deze game zou ik zonder aarzelen kopen ..mijn eerste echte pc game vroeger was namelijk Tie Fighter zou eens tijd woorden voor een waardige opvolger. Er is trouwens nog een gigantische fanbase die al enkele jaren xwing Alliance opnieuw aan het opbouwen is dit zou voor hun de uitkomst zijn.