België ziet loot boxen als vorm van gokken; verbod wordt overwogen

Door de hele controverse rond Star Wars: Battlefront 2 en EA is er een ware kettingreactie in gang gezet. Gamers laten de game massaal links liggen, Disney lijkt EA op de vingers te hebben getikt en verschillende landen, waaronder Nederland, zijn een onderzoek gestart naar de gehate loot boxen. België is snel tot een conclusie gekomen en wilt games met loot boxen weren uit het land.

Nadat de Belgische Kanscommissie beoordeelde dat loot boxen inderdaad een vorm van gokken is, wil Koen Geens, de Belgische Minister van Justitie, games met dit verdienmodel weren. Volgens Geens mag het niet zo zijn dat jongeren en kinderen in verleiding worden gebracht tot gokken.

Gokken en gamen vermengen, zeker op jonge leeftijd, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind. Dus we moeten dat verbieden, alleen dit vraagt tijd. Ik moet hiervoor naar Europa om een verbod te bereiken, maar we gaan het zeker proberen.
Het is waarschijnlijk nog een lange weg te gaan, voordat games met loot boxen worden verboden in Europese landen. Mocht het uiteindelijk toch zo ver komen, dan kan dit enorm veel invloed gaan hebben op de game-industrie, aangezien veel (populaire) games gebruik maken van een dergelijk verdienmodel.

 1.   
  Nlsaint's avatar

  benieuwd hoe het gaat aflopen.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zou het niet erg vinden! Lootboxes horen thuis in free2play mobile games!

  Over die twee onderwerpen gesproken, hoe komt het dat die sectie niet onder vuur ligt? 😮
  Lootboxes en mobile games gaan al jaren hand in hand… Dus is dat niet ook een vorm van gokken? En ook helemaal omdat kinderen ook veel op mobiele telefoons (free2play) games spelen.