CD Projekt RED: Online component Cyberpunk 2077 introduceert geen microtransacties

Eerder werd bekend dat Cyberpunk 2077, de nieuwe game van The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt RED, een online component zou krijgen, waardoor veel gamers vreesden voor microtransacties à la Star Wars: Battlefront 2 of Need for Speed: Payback. De Poolse ontwikkelaar stelt ons nu gelukkig gerust in niet mis te verstane woorden: op Twitter laat het bedrijf weten dat het ‘hebzucht aan anderen overlaat’.

Cyberpunk 2077 zal dus, net als The Witcher 3, enkel een singleplayer-ervaring zijn, ook al heeft CD Projekt RED eerder een subsidie van 7 miljoen euro voor onder meer het ontwikkelen van een naadloze multiplayer-technologie. Met deze Tweet laat het bedrijf weten dat we niet hoeven te vrezen voor helse microtransacties, ook al zal het aankomende spel wél een online gedeelte bevatten. Tegelijkertijd stuurt het een (wellicht ietwat snerend) statement richting bedrijven als EA.

Het is niet bekend wanneer Cyberpunk 2077 uitkomt, maar de ontwikkelaar zegt dat de game beter, groter en revolutionairder dan The Witcher 3, dus het zou best kunnen dat we nog een poosje moeten wachten. Vooralsnog is alleen een pc-versie van Cyberpunk 2077 bevestigd.

 1.   
  Papachico's avatar

  Dit zie ik nou graag. Heb ook alle vertrouwen in CD Project.

 2.   
  Mjolnir's avatar

  (Gaan we die grap maken? Ja!)

  Polen doen natuurlijk alles goedkoper…

  Maar op een serieuze noot, CD Projekt Red verdient al mijn fanboy-ism sinds de eerste Witcher en stelt altijd nog niet teleur
  8)