Giovanni weer aan het roer van Team Rainbow Rocket in Pokémon Ultra Sun & Moon

Het klassieke Team Rocket, dat we kennen als dé kwaadaardige organisatie uit de klassieke Pokémon-games en de anime, maakt haar rentree in de allernieuwste Pokémon-avonturen. In Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon wendt het kartel zich niet slechts tot de legendarische Pokémon Mewtwo, maar ook tot de wezens Ho-Oh en Lugia.

Omdat dit naar verluid de laatste core Pokémon-spellen worden, lijkt Game Freak alles uit de kast te halen. Het team wordt wederom geleid door Giovanni, maar bijgestaan door de bazen van de andere criminele Pokémon-organisaties uit de afgelopen twintig jaar, waaronder de leiders van Team Aqua, Magma, Galactic, Plasma en Flare. Het motief achter de criminele plannen van Team Rainbow Rocket is nog niet bekend.


Naast de komst van dit ultieme kwaadaardige team, heeft de game een hoop meer toevoegingen te bieden. Zo maken de Ultra Wormholes hun opwachting. Deze zwarte gaten duiken willekeurig op in de Alola-regio en laten spelers gebieden buiten Alola verkennen, om bijvoorbeeld legendarische Pokémon of Ultra Beasts te vangen.

Ook pakt Nintendo groots uit met het scala aan te vangen Pokémon: er zullen in totaal meer dan 400(!) verschillende creaturen te vangen zijn in de nieuwe edities. Veel hiervan waren niet aanwezig in de voorgangers Sun en Moon. Door de QR Scanner te gebruiken, komen spelers in aanvaring met Pokémon als Charmander, Grovyle en Greninja. Qua legendarische Pokémon is er ook niets te klagen: vrijwel al deze bijzondere wezens uit de afgelopen twintig jaar aan Pokémon-games zijn op te sporen en te vangen.


Daarnaast wordt er een nieuwe gevechtsfaciliteit toegevoegd: bij de Battle Agency kun je gevechten aangaan met anderen en heb je de mogelijkheid om Pokémon te huren. Het doel is om alle Agents uit te schakelen met de drie beesten die je gekozen hebt. Door te winnen zijn er Gold Bottle Caps te verdienen. Hoe verder de speler gevorderd is, hoe meer Pokémon beschikbaar worden gesteld voor verhuur. De voortgang zal sneller verlopen als er online of lokaal tegen andere echte spelers wordt gestreden.

Als laatste kunnen trainers weer Totem Stickers verzamelen, die verspreid zijn door de gehele Alola-regio. Hoe meer stickers er verzameld worden, hoe meer Totem-Pokémon je aan je team kunt toevoegen. Welke editie de speler heeft, kan bepalen welke Totem-Pokémon er beschikbaar worden gesteld.

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon verschijnen 17 november voor de Nintendo 3DS-systemen. Degenen die de spellen reeds digitaal hebben aangeschaft, kunnen deze al pre-loaden.

 1.   
  Hielke's avatar

  Omdat dit naar verluid de laatste core Pokémon-spellen worden, lijkt Game Freak alles uit de kast te halen.

  De laatste core Pokémon-spellen op de 3ds, dan. De volgende zijn gewoon op de Switch 8)

 2.   
  Kardinalus's avatar

  Blij dat we die switch al hebben staan dan 🙂