Pikachu had naast Raichu en Pichu in eerste instantie nog een evolutievorm: Gorochu

Pikachu is hét boegbeeld van de Pokémon-franchise en het is eenvoudig om te zien waarom: hij is schattig en uiterst herkenbaar. Hetzelfde geldt voor Raichu, waarin Pikachu evolueert als hij wordt blootgesteld aan een Thunder Stone. Een generatie later kreeg Pikachu zelfs een baby-Pokémon, genaamd Pichu, die misschien nog wel schattiger was dan de geliefde mascotte. Echter, een saillant detail komt nu naar buiten over de evolutielijn van de gele elektro-muis: in eerste instantie had hij nóg een vorm, genaamd Gorochu.

Deze Pokémon was beduidend minder schattig dan de twee vormen die we nu kennen: Gorochu had flinke tanden en zelfs een paar horens. In het Japans is ‘Goro Goro’ een klanknabootsing van rommelende donder. Uiteindelijk werd Gorochu echter geschrapt, waardoor de Pikachu-lijn in de eerste Pokémon-spellen uit slechts twee Pokémon bestaat, in tegenstelling tot elke andere starter-Pokémon die ooit is verschenen.

Volgens Pokémon-ontwerper Ken Sugimori had dit niet zozeer te maken met het minder schattige (en ongetwijfeld minder iconische) uiterlijk, maar meer met de spelbalans. Gorochu zou zo sterk zijn dat de eerlijkheid ver te zoeken zou zijn, waardoor men uiteindelijk heeft besloten om de derde evolutie van Pikachu te schrappen.

De Pokémon-serie kent tot nu toe 802 verschillende soorten en er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de franchise: hoewel Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de laatste core games voor de Nintendo 3DS zijn, is er al wél gezegd dat de succesvolle reeks zijn weg naar de Switch zal vinden. Het is dan ook niet uitgesloten dat Gorochu alsnog wordt vrijgegeven, hoewel het natuurlijk de vraag is of Nintendo en Game Freak de iconische mascotte nog willen veranderen.

De volgende Pokémon-RPG komt op zijn vroegst later dit jaar uit, dus laten we hopen dat we er op de aankomende E3 wat meer van te zien krijgen, met óf zonder Gorochu.

 1.   
  VkraM16's avatar

  Je stelt mij toch een beetje teleur Mike. Pikachu lijn bestaat wel degelijk uit 3 pokemon lol

 2.   
  MikeGevers's avatar

  ”VkraM16″ schreef, "Je stelt mij toch een beetje teleur Mike. Pikachu lijn bestaat wel degelijk uit 3 pokemon lol"

  Damn, je hebt helemaal gelijk! Ik was in mijn hoofd terug bij Pokémon Yellow, toen er nog wél maar twee Chu-Pokémon waren.

  Edit: aangepast! En het zou me echt niks verbazen als ze Pichu hebben ingevoerd om te compenseren voor het starter-zonder-drie-vormen-probleem 😛

 3.   
  VkraM16's avatar

  Zou je zomaar gelijk in kunnen hebben raichu was natuurlijk al erg sterk in de eerdere gen. Denk dat het voor de franchise ook beter was om het niet te doen.

 4.   
  Grolschje's avatar

  Erg grappig, wanneer de vierde generatie komt

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Grolschje schreef, "Erg grappig, wanneer de vierde generatie komt"

  Je bedoeld generatie 7 want generatie 4 is er al lang, pokemon go loopt nog steeds achter he 😉