Vermeende starters achtste Pokémon-generatie blijken nep

Eerder berichtten we over de vermeende starter-Pokémon van de achtste generatie in de serie, maar inmiddels is bekend geworden dat deze documenten vals waren. In een interview met de Italiaanse site Pokémon Milennium heeft de maker, Leopoldo Spain, toegegeven dat het slechts ging om de Pokémon die hij zelf graag zou zien in de volgende serie Pokémon-spellen.

Toen hij gevraagd werd naar het gemeenschappelijke thema van de Pokémon, zei hij dat er nooit echt een logische connectie is geweest tussen de starters en de regio waarin ze wonen. Daarom voelde hij ook niet de behoefte om zijn creaties te baseren op dieren die in onze eigen wereld in hetzelfde gebied leven.

There have never been logical connections between the starter and the region. It was simply a long time since I felt the need for a Platypus Pokémon (Psyduck does not matter), while for the Chinese zodiac for the Fire type, a rabbit was a very likely choice. The lemur arrived alone, a momentary inspiration that convinced me and that still makes it my favorite among the three.
Hoewel er de nodige sceptici waren, vooral met betrekking tot de maki-achtige Gras-soort, hoopten veel mensen dat de gelekte documenten echt zouden zijn. Dat blijkt nu dus helaas niet het geval, hoewel het onduidelijk blijft waarom Leopoldo Spain de Confidential-stempel op zijn werk zette. Deze stempel zag er precies hetzelfde uit als de vorige lekken, die later wél juist bleken te zijn.

Wel weten we natuurlijk dat er een Pokémon RPG in de maak is voor de Switch en dat die in 2018 of later zal verschijnen. Hoewel de ‘gelekte’ starters dus niet op waarheid berusten, hopen we natuurlijk dat Game Freak met bevredigende eerste Pokémon komt bij zijn volgende game in de franchise. Alleen de tijd zal het leren, dus houd GamersNET in de gaten voor het laatste nieuws over de komende Pokémon-game!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren