Microsoft vult lijst ‘Beter op Xbox One X’-games aan tot 150 titels

Aanstaande 7 november is het zo ver, dan lanceert Microsoft diens eerste ‘halve generatie console’. De gloednieuwe Xbox One X moet voor de richtprijs van 499 euro een hevig verbeterde game-ervaring opleveren, die grotendeels te danken zal zijn aan een flinke technische upgrade voor de originele hardware. Wat kun je daar wezenlijk mee? Zeer simpel; meer en meer games op betere grafische kwaliteit afspelen. Microsoft verlengde recentelijk de lijst met ‘Xbox One X Enhanced’-titels naar ruim 150 verschillende games.

De volledige lijst van ‘Beter op Xbox One X’-games is te vinden op de officiële website, waarbij netjes in kaart wordt gebracht welke games wat precies zullen doen. Afhankelijk van de ontwikkelaar kunnen games nu de door Microsoft bejubelde 4K-resolutie ondersteunen en/of de mogelijkheid de beelden in high dynamic range (HDR) beeldbereik te draaien.


In de lijst vinden we nog te verschijnen titels, zoals het aanstormende Assassin’s Creed: Origins (4K en HDR) en het recent uitgestelde Crackdown 3 (4K en HDR). Daarnaast worden reeds verschenen titels als Forza Motorsport 7, maar ook Gears of War 4 (alsmede tientallen andere titels) gratis geüpdatet om mooier te verschijnen op de Xbox One X.

Weet Microsoft hiermee de kloof tussen de Xbox One en PlayStation 4 enigszins te dichten? Vanaf 7 november gaan we het ontdekken. Tot dusver lijkt het animo voor de Xbox One X hoog, gezien de pre-orderaars in een mum van tijd de nieuwe console uitverkocht wisten te krijgen.

Ga jij een Xbox One X oppakken bij launch, of laat een ‘halve generatie’ console als deze jou (en je 4K-televisie) koud? Laat het ons weten!

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Is het niet gewoon beter om een PC te kopen en deze eens iedere 4 jaar te upgraden? Lijkt mij ondertussen wel de wat goedkopere oplossing.

 2.   
  Eggie124's avatar

  Pff die eeuwige discussie onder elk console bericht, nu weten we het wel! En om toch maar op in te gaan, ik kan voor 500,- geen pc kopen waarmee ik 4 jaar kan gamen op goede settings.

 3.   
  Tom's avatar

  Het gaat niet altijd op voor consoles, maar voor zover de technische experts kunnen behappen, is de Xbox One X een aardig krachtig apparaat voor de prijs. Mocht je een mooie 4K-televisie met HDR hebben en voor een schappelijke prijs daarvan kunnen profiteren met een aantal games, dan lijkt de Xbox One X me voor velen een makkelijkere zet dan een pc bouwen en alle randapparatuur daaromheen scoren.