Onthult Razer binnenkort een nieuw draagbaar stream-apparaat?

Het Amerikaanse game-merk Razer schuwt niet weg voor een aparte, nieuwe onderneming. Bracht het bedrijf in het verleden al smartbands, RGB-verlichte mokken en Windows 8-tablets op de markt, lijkt Razer binnenkort nog iets uit de mouw te willen schudden. Aanstaande 1 november, rond de klok van 21:00 (Nederlandse tijd), zal Razer CEO Min-Liang Tan een persconferentie organiseren om “Razers grootste onthulling ooit” uit de doeken te doen.

Over het specifieke product vindt nogal wat speculatie plaats. Razer teasede de afgelopen tijd al veel naar de zogenaamde keynote, maar zegt nooit letterlijk wát het nieuwe product (of service) inhoudt. Teasers verschijnen in de vorm van iemand die een smartphone-achtig apparaat gebruikt, voorzien van teksten als “Watch, Listen, Play”. Sommigen gaan uit van een daadwerkelijke smartphone, anderen vermoeden een NVIDIA SHIELD-esque streaming device.


Met de focus gevestigd op vooral een kleinere en draagbare ervaring, lijkt de speculatie snel te leiden tot een recente overname van Razer. Begin dit jaar zagen we namelijk hoe Razer smartphone-start-up Nextit overnam. Hoewel de start-up nog altijd van kleine vorm was, lijkt Razer tot dusver niks onthuld te hebben wat ook maar iets met het bedrijf van doen zou kunnen hebben. Mogelijk wordt deze onthulling een eerste blijk van nieuw leven voor Nextbit.

We zullen zien wat het game-merk voor de consument in petto heeft, ergens volgende week op de woensdagavond. Uiteraard zal Razers persconferentie live uitgezonden worden, op zowel Twitch als Facebook.

Wat jij? Waar gaat Razer komende week mee uitpakken? Speculeer gerust met ons mee, of laat juist weten waarom je nu al (geen) hoop hebt voor de volgende — hoogstwaarschijnlijk RGB-verlichte onderneming — van Razer!

  1.   
    Tom's avatar

    Erg benieuwd naar wat Nextbit gaat betekenen voor Razer. De overname was vrij apart, maar eerlijk gezegd hoop ik niet op een ‘volledige’ smartphone van Razer. Een SHIELD-achtig stream-apparaat voor gamers ligt dan misschien beter in de markt.

    Een of ander draagbaar apparaat voor livestreams, podcast en eventueel een GameStream-esque ervaring vanaf je pc? Geen idee. Maar het zou wellicht nog best interessant kunnen worden…

  2.   
    iDraxo's avatar

    Telefoon met chroma ondersteuning comfirmed Kappa