Microsoft stopt met productie originele Xbox One

Na de verschijning van de S– en X-modellen van Microsofts Xbox One, zal het originele systeem niet meer gefabriceerd worden. Dit heeft Microsoft laten weten aan Glixel. Daarbij werd wel vermeld dat deze zet enigszins ‘typisch’ is voor de industrie.

As is typical for the console industry, we stopped manufacturing the original Xbox One when we introduced Xbox One S.
Dit betekent dat het originele Xbox One-model al sinds augustus 2016 niet meer gefabriceerd wordt, gelijktijdig met de release van de Xbox One S.

De Xbox One S staat erom bekend slanker en stiller te zijn dan zijn voorganger. Ook support het systeem de bejubelde high dynamic range (HDR) en heeft hij een iets betere CPU. Daarnaast beschikt de Xbox One S over een BluRay drive die in 4K-resolutie kan afspelen, iets wat zelfs de reguliere systemen van Sony’s PlayStation niet kunnen.

De Xbox One X, het nieuwste lid van de Xbox-familie, verschijnt 7 november in de schappen. Om er nog één te bemachtigen moet je flink je best doen, want in een aantal regio’s waren de pre-orders al binnen één dag uitverkocht.

Meer weten over de aanstormende Xbox One X, nota bene ’s werelds krachtigste console? Dat kan! Vorige week ging GamersNET veelvoudig hands-on met Microsofts nieuwe paradepaardje, waarvan akte in onze uitgebreide Xbox One X preview!

  1.   
    Grolschje's avatar

    Die oude, dat koopt ook niemand meer met de komst van de one x

  2.   
    Tom's avatar

    Ik vermoed dan eerder dat de Xbox One S dan de plek van de ‘fatty’ over kan nemen, gezien de prijs en prestaties. De Xbox One X staat natuurlijk meer in de zoeklichten als het duurdere, krachtpatser-broertje.