Xbox One X moet aan te sluiten zijn op voedingskabel van Xbox One S

Wie de strakke Xbox One S al thuis heeft staan maar straks toch over wil stappen op de veelbelovende Xbox One X, staat een makkelijke taak te wachten als het aankomt op kabelmanagement. Tijdens onze Gamescom-gesprekken met de heren van de Xbox Platform-divisie, werd namelijk getoond dat de complete interface van aansluitingen aan de achterkant identiek is voor beide apparaten.

Wat je uit de S haalt, prik je zo weer in de X. Dat geldt voor de (high-speed) HDMI-aansluitingen voor 4K HDR-beeldvorming, de hoeveelheid USB-poorten en zelfs, ongetwijfeld het meest noemenswaardig, de stroomvoeding.


Ultiem gemakkelijk is het wel, maar dit gegeven onderstreept wederom de ‘dichtheid’ van de Xbox One X. Het nieuwe broertje in de Xbox-familie is zeker 40 procent krachtiger dan zijn voorganger, gemakkelijk de kleinste Xbox-machine ooit én daar zit dus het voedingsblok intern bij inbegrepen. Een goed rendement op ruimte, wat uiteraard haaks staat op het overkomen van de ‘originele’ Xbox One, die toch aardig lomp is.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Daar heb ik gelukkig geen last van want ik heb nog geen Xbox One maar Degene die er zeker in komt is de X.

  2.   
    Tom's avatar

    Hoezo ‘last van’? Ik vond dit juist een positief nieuwsfeit. Het onderstreept dat de Xbox One X dus wel krachtiger is, maar niet per definitie meer energie slurpt. Een console met een goed energierendement is altijd welkom.