Xbox Design Lab vanaf nu ook in Nederland en België te gebruiken

Het heeft even geduurd, maar het Xbox Design Lab heeft eindelijk meer voet aan de grond in Europa gekregen. Naast zeker twintig nieuwe landen, moeten ook Nederlanders en Belgen binnenkort hun eigen Xbox-controllers kunnen maken en thuisgestuurd krijgen.

In de Verenigde Staten is het Xbox Design Lab alweer bijna twee jaar een populaire service, maar vele andere landen bleven uit. Op de Xbox @ Gamescom livestream liet Microsoft echter weten per direct uit te breiden met de creatieve website.

Ga jij binnenkort je eigen controller ontwerpen en bestellen? Wij hebben al een balletje opgegooid voor een officiële GamersNET lay-out van kleuren en knoppen, maar we nemen uiteraard ook graag een blik op jullie design-controllers…

  1.   
    JaslanNL's avatar

    Ondanks dat het wel heel vet is om je eigen customized controller te hebben, zijn er goedkopere alternatieven om te ‘modden’. Via dubieuze Aziatische sites kan je voor een prikkie ook skins etc. halen. En als je een beetje handig/creatief bent fix je het gewoon helemaal zelf. Toegegeven, dat Xbox deze tool beschikbaar stelt maakt het wel een stuk makkelijker, en je kan leuke designs maken. Maar daar betaal je wel wat extra voor.

    Ter vergelijking: De standaard Xbox One controller kost nu rond de €50,-, de Elite Controller rond de €125,-. De basis design controller is €80,-, mèt metallic kleuren en rubberen grepen kom je uit op zo’n €93,-.