Nieuwe uitbreiding Guild Wars 2 heet Path of Fire; verschijnt op 22 september

Zoals we gisteren al meldden, is vandaag de nieuwe uitbreiding voor Guild Wars 2 aangekondigd: Path of Fire. In deze expansion keert de speler terug naar de Crystal Desert uit Guild Wars: Nightfall, zoals eerdere geruchten al beweerden.

Het verhaal van Path of Fire speelt zich direct af na Heart of Thorns en draait om de god Balthazar die terugkeert en een leger opbouwt om zijn macht terug te krijgen. Balthazar beweert verraden te zijn en zegt dat hij van plan is om de enige menselijke god te worden.

De Crystal Desert neemt in Guild Wars 2 de vorm aan van vijf nieuwe gebieden. Tussen de eerste Guild Wars en het tweede deel zit 250 jaar tijd, dus is de woestijn inmiddels flink veranderd. Toch zullen spelers van Nightfall nog wel een en ander herkennen. Zo maakt Palawa Joko uit de eerste Guild Wars opnieuw zijn opwachting als ondode leider in de Crystal Desert.

Naast vijf nieuwe gebieden wordt er ook een nieuw vervoersmiddel toegevoegd: Mounts. Die dienen om het beter te laten voelen om door de Crystal Desert te reizen. Bepaalde rijdieren kunnen bepaalde plekken bereiken, die andere dieren niet kunnen halen. De Raptor is het eerste rijdier waar de speler toegang toe krijgt. Deze dino met zijn krachtige sprong lange, horizontale afstanden overbruggen. De Springer is een soort kruising tussen een konijn en een kangeroe en kan, in tegenstelling tot de Raptor, heel erg hoog springen. Derde mount is de Skimmer, een manta-achtig wezen dat over alle oppervlak heen zweeft. Jackal kan korte afstanden direct overbruggen. Ook kan deze magische jakhals van richting veranderen tijdens die sprongen.

Negen nieuwe Elite Specializations die nieuwe tacktieken toevoegen, een voor elk van de klassen. Zo krijgt de Necromancer toegang tot de Scourge-kracht, waarmee hij zijn eigen Death Shroud opgeeft en daardoor zijn medestanders kan beschermen. De Thief-klasse, aan de andere kant, krijgt de Deadeye ability, waardoor een geweer een stuk meer bereik krijgt. Zo kun je problemen van een afstandje oplossen, terwijl je normaal gesproken van dichterbij zou moeten vechten. Op deze manier krijgt elke klasse nieuwe tactische mogelijkheden in Guild Wars 2.

Verder is er goed nieuws voor iedereen die deze uitbreiding wil uitproberen: volgend weekend (van 11 tot en met 13 augustus) is de eerste map van Path of Fire gratis speelbaar voor iedereen. Een week later vindt er nóg een previewsessie plaats, maar daarover wordt later meer bekendgemaakt.

Na deze previews hoeven we niet lang te wachten tot Path of Fire definitief uitkomt: de expansion verschijnt op 22 september. De standaardeditie kost 29,99 euro, maar als je extra bonussen en Gems wilt, kun je ook gaan voor de Deluxe Edition of de Ultimate Edition, die respectievelijk 54,99 euro en 79,99 euro kosten. Check de officiële winkelpagina voor alle informatie.

Ten slotte zegt ontwikkelaar ArenaNet dat het niet nodig is om Heart of Thorns in je bezit te hebben om Path of Fire te kunnen spelen. Wel is dat uiteraard aangeraden, aangezien het verhaal in de nieuwe uitbreiding direct voortborduurt op de eerste expansion.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren