Nintendo stopt met productie standaardversie New Nintendo 3DS in Japan

Nintendo heeft de productie van de New Nintendo 3DS officieel beeindigd in Japan, zo laat zich op hun website lezen. Let wel: het gaat hier om het standaard model van de New Nintendo 3DS; de XL-versie van de New Nintendo 3DS blijft worden geproduceerd.

In Japan verscheen de New Nintendo 3DS op 14 oktober 2014, tezamen met de New Nintendo 3DS XL. Tot 31 december 2016 wist het standaard model 2,49 miljoen eenheden wereldwijd te verkopen, terwijl de New Nintendo 3DS XL overduidelijk het populairste is met 9,82 miljoen verkochte exemplaren tot het einde van dat jaar. Desalniettemin is het voor Nintendo een zeldzaamheid om relatief snel de productie van een stuk van hun hardware te stoppen.

Waarschijnlijk speelt ook de recente lancering van de New Nintendo 2DS XL een rol in deze beslissing. Wellicht dat de standaardversie van de New Nintendo 3DS eruit wordt gehaald om genoeg plaats te maken voor het nieuwste lid van de familie. Wij zijn in ieder geval al razend enthousiast over de New Nintendo 2DS XL en schuiven dat niet onder stoelen of banken.

 1.   
  Tom's avatar

  Voor zover je mensen met een 3DS-handheld ziet lopen, zijn het ook zelden de ‘originele’ New 3DS-en. Ik heb altijd het idee gehad dat de XL-editie veel mensen beter lag en deze — vooral met de snelle verschijning na het originele New-model — ook een beetje de norm is geworden.

 2.   
  S3MM3R's avatar

  Speel niet meer op mijn DS, heb em nog wel maar mijn R4 kaart is kapot dus moet ik eerst daarvan een nieuwe halen om weer spellen te kunnen spelen!

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  S3MM3R schreef, "Speel niet meer op mijn DS, heb em nog wel maar mijn R4 kaart is kapot dus moet ik eerst daarvan een nieuwe halen om weer spellen te kunnen spelen!"

  Of je koopt gewoon je spellen nieuw of 2de hands ;), je hoeft niet direct elk spel bij release te kopen als ze nog duur zijn.

 4.   
  NoobAssPlayer's avatar

  R4 kaarten werken toch niet meer op een 3DS? Dat wordt continu generfed.

 5.   
  jelte23's avatar

  Ik heb zelf de gewone new 3ds. Erg jammer dat de productie stopt. Dit betekend ook dat we waarschijnlijk geen nieuwe coverplates meer zullen zien. De coverplates zorgde er voor dat ik de normale versie wilde het is een erg leuke toevoeging waardoor je je handheld kan personaliseren.