Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Willen wij Meer of Minder Quick Time Events? | Hot Koffie Show

Quick-time events zijn inmiddels een verguisd concept in de game-industrie, aangezien veel ontwikkelaars ze vaak misbruiken. Daarom is het tijd voor een Hot Koffie Show met als stelling: zijn QTE’s écht zo slecht, of hebben ze een plek in onze games?

 1.   
  Strange_Bretzel's avatar

  “consoles zijn te goedkoop” oftewel als console makers er iets meer geld in steken zou je veel sterkere mashines krijgen.

 2.   
  tranceguy's avatar

  Minder natuurlijk want ik wil gameplay, geen games die helft aan filmpjes loeren innemen wat dus wasted time is… Als ik een film wil kijken pak ik wel een blu ray ofzo, dan heb je tenminste een echt mooie film.
  Games zijn bedoeld om te spelen… Anders vind ik het als je een soort film/game kijkt die zeg maar interactief is en je zelf de beslissingen kan nemen maar dat zijn het ook geen qte’s….
  Maar over het algemeen is het gewoon kut. Je kan ook een verhaal gewoon doorspelen en er zo achterkomen hoe een verhaal in elkaar zit,heb je echt geen filmpjesvoor nodig. Dus nee wegwezen daarmee, daar betaal ik geen 60 euro voor, wat al belachelijk veel te veel is overigens.

 3.   
  Derocker1000's avatar

  Ligt eraan in wat soort game het is. Als je kijkt naar de Telltale Games dan is dit wel altijd leuk dat er QuickTimeEvents in zitten. (Ja veel mensen zien Telltale niet als echte games, maar de verhalen zijn wel (bijna) altijd top.)

  Nieuwe stelling: Streaming diensten (zoals Playstation Now, Xbox Pass,…) zijn de toekomst?
  (Ik heb elke hot koffie show gezien maar weet niet meer of deze al is behandeld) 😉

 4.   
  Regge's avatar

  een goede game zou een echte game moeten zijn, oftewel, iets om te spelen. Ja er mochen cutscenes zijn, met liever quiktime events erin zodat het voeld of je nogsteeds speelt, maar het moet zeker niet overheersend zijn:)

 5.   
  Rolf31's avatar

  Leuk dat mijn stelling is behandeld. Ik dacht ik zet hem resoluter neer dan de bedoeling is, maar geeft iig genoeg stof om over te hebben.

  Zelf vind ik een QTE game op zijn tijd best verfrissend. Havy Rain, Beyond 2 souls, Life is Strange, Until Dawn zijn hele goede verhalende games waarbij ik geraakt werd. Dus QTE is helemaal niet erg als het verhaal maar sterk is. En bij deze titels was het verhaal dat zeker.

  Dus wat mij betreft kan QTE zeker, maar is het wel toe aan een doorontwikkeling. Misschien kan dat bij wet verplicht worden 😛

  NIEUWE STELLING; Ontwikkelaars willen af van de preview verslagen van recensenten

 6.   
  UncreatedKoen's avatar

  Ik zelf vind QT events helemaal niet erg in games zolang ze goed geplaatst zijn. Zoals in een God of War, Ryse Son if Rome, Until Dawn en ga zo maar door.

  Daarnaast moet ik ook wel toegeven dat wij gamers de laatste tijd wel teveel eisend zijn. Wij willen steeds meer en minder zien van dingen en dan doet de ontwikkelaar en dan is het weer niet goed.

  volgens mij is het al eens behandeld maar anders als stelling. Wij gamers zijn teveel eisend naar developers/ontwikkelaars!

  Anders nog een stelling: De games van tegenwoordig voldoen niet (of wel) aan de normen van de gamer.