BioWare: Er gaat iets gebeuren met Dragon Age

Hoewel BioWare op de E3 haar nieuwe IP Anthem heeft aangekondigd, lijkt de ontwikkelaar al weer bezig te zijn met een nieuw project. Volgens de creative director van de Dragon Age-franchise gaat er binnenkort iets gebeuren met Dragon Age.


In een interview met Mike Laidlaw worden de geruchten over een nieuwe Dragon Age flink aangewakkerd. Volgens Laidlaw worden er momenteel veel mensen ingehuurd door het team dat verantwoordelijk is voor de succesvolle RPG’s. Zonder meer details vrij te geven lijkt hij te suggereren dat er al druk wordt gewerkt op een vervolg van Dragon Age: Inquisition, die overigens bij ons prima in de smaak viel. Totdat BioWare of Electronic Arts met een officiële verklaring komen, blijft het speculeren wanneer er een vervolg aankomt en hoe ver de ontwikkeling daarvan is.

 1.   
  Drazo's avatar

  Liever niet. Bioware is niet meer hetzelfde als 7 jaar geleden. Iedereen die Bioware heeft grootgemaakt is ook al weg of ontslagen vanwege/door EA. Laatste paar games zijn kwalitatief niet eens in de buurt van hun oude games. Nog een paar maanden/jaren voor het gaat sluiten.

 2.   
  Kardinalus's avatar

  Vond DA:I een mooie game maar wel minder dan deel 1/2. Hoop dat ze weer terugkomen op het oude niveau!

 3.   
  Papachico's avatar

  Drazo schreef, "Liever niet. Bioware is niet meer hetzelfde als 7 jaar geleden. Iedereen die Bioware heeft grootgemaakt is ook al weg of ontslagen vanwege/door EA. Laatste paar games zijn kwalitatief niet eens in de buurt van hun oude games. Nog een paar maanden/jaren voor het gaat sluiten."

  Dat zie je ook bij SquareEnix. Dat blijft ook als ontkruid doorleven. Als je kijkt naar Final Fantasy is de hele glorie er ook van af. Komt ook omdat de mensen die t zo fantastisch hebben gemaakt weg zijn. Ik moet zeggen dat ik me wel vermaak met FFXV maar ik zie t dan ook als een los staand spel. Ja het gaat over een kristal, ja Cid zit er in, maar verder geeft t totaal geen gevoel van wat Final Fantasy moet zijn en moet bevatten. De laatste keer dat ik t gevoel had dat ik Final Fantasy speelde was deeltje 10 (en heel miss nog 12 maar kwalitatief was dat ook al kut).

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Wat een vage formulering. Zou me niks verbazen als het om een remake gaat…