Atari werkt aan een nieuwe console

Atari, een van de grondleggers van het hedendaagse gamen, werkt aan een nieuw project. De onderstaande, mysterieuze trailer gaat al een week rond op het internet en wijst op een nieuw Atari-product, maar veel mensen dachten dat het een hoax was. Nu heeft echter de CEO van Atari bevestigd dat het bedrijf bezig is met een nieuwe console.

Met de titel van de trailer wordt gesuggereerd dat het nieuwe Atari-product al een aantal jaar in ontwikkeling is. Fred Chesnais, CEO van Atari, weigert echter details los te laten over dit project. Het enige wat hij los wilde laten is dat “het gebaseerd is op pc-technologie”. Wat Atari wil bereiken met deze nieuwe console is ook volstrekt onduidelijk, maar het lijkt onlogisch om de directe strijd aan te gaan met de Xbox One en PlayStation 4. Veel mensen denken dan ook dat Atari wil inspringen op de hype van retro-games.

Voordat Atari in 2013 failliet ging was het een van de grootste bedrijven in de game-industrie en heeft het een aantal iconische producten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Pong en de Atari 2600. Het is heel goed mogelijk dat het Amerikaanse bedrijf met de nieuwe console een reis terug in de tijd wil maken, zoals Nintendo dat heeft gedaan met de Classic Mini. Volgens Chesnais is het ontwerp van het nieuwe product ook nog niet definitief, waardoor we nog even moeten wachten op een officiële onthulling.

 1.   
  Pollins's avatar

  Waarom niet de competitie met M$ en Sony aan gaan?

 2.   
  King of Heroes's avatar

  Omdat zij over de console markt heersen. Nieuwkomers worden al gauw vergeten.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zal denk ik ook een console zijn met Retrogames maar we gaan het zien.

 4.   
  Thijs.'s avatar

  Ik hou alle opties open tot dat we meer weten. Als ze meer de PC kant op willen gaan is een modulaire console best mogelijk. Echter lijkt het me erg moeilijk om in deze tijd developers zo ver te krijgen dat ze games voor 4 platformen gaan ontwikkelen ( pc, ps4, xbox & nieuwe atari console).

  Ik hoop dat we snel meer weten. Concurrentie is altijd goed voor de consument 😉

 5.   
  someone else's avatar

  Gebaseerd op pc technologie? Misschien een console die makkelijk te upgraden is?

 6.   
  Turk–Life's avatar

  King of Heroes schreef, "Omdat zij over de console markt heersen. Nieuwkomers worden al gauw vergeten."

  nieuwkomer? 😛

 7.   
  mmx's avatar

  Atari is beslist geen nieuwkomer hoor ik ben met een atari begonnen .Zelfs de laatste console dat 64 bits ding liep jaren geleden al voor ..ik ben zeker benieuwd naar hun nieuwe console .

 8.   
  mattioza's avatar

  Ik verwacht ook wel een tegenhanger van de Nintendo Mini, met de Atari-klassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Maar het mag natuurlijk altijd eens wat vernieuwender zijn, zou leuk zijn moesten ze zich terug wat kunnen mengen met de huidige generatie consoles.

 9.   
  mmx's avatar

  Als het toevallig een ATARI word met die oide games hoop ik wel dat ze er een draadloze controller bij doen = lekker makkelijk .

 10.   
  mheiden21's avatar

  Nog meer dingen om in de gaten te houden. Hoop stiekem op een retro-console.

 11.   
  Verluci's avatar

  someone else schreef, "Gebaseerd op pc technologie? Misschien een console die makkelijk te upgraden is?"

  “PC technologie” zegt volgens mij niet zo veel, I mean, alle consoles zijn soort van gebasseerd op pc-tech. Ze hebben allemaal gegeugen (ddr of gddr), een cpu, gpu en een hdd….

 12.   
  3333/3333's avatar

  Consoles hebben een apu, geen cpu met dedicated gpu. In die zin zijn ze dan ook niet upgradebaar.

  Maar zal wel weer zo’n retro-geval worden.

 13.   
  noah81's avatar

  Vroeger veel plezier beleefd aan de atari2600!
  Een nieuwe console ben ik wel benieuwd naar..

 14.   
  Neolite's avatar

  Het opnemen tegen Microsoft of Sony is niet haalbaar met de financiële middelen die Atari nu heeft. Het hebben van een AAA console is simpelweg te duur en alleen weggelegd voor de allergrootste tech-bedrijven.

 15.   
  MikeGevers's avatar

  Turk–Life schreef, "

  ”King of Heroes” schreef, "Omdat zij over de console markt heersen. Nieuwkomers worden al gauw vergeten."

  nieuwkomer? :P"

  Je kunt inderdaad betwisten of Atari een nieuwkomer is in de nauwste zin van het woord. Maar in de huidige markt is het geen gevestigde consolenaam meer, behalve in Nostalgie-topia. Als Atari zich inderdaad wil gaan meten met Microsoft en Sony, moet het feitelijk inderdaad from scratch beginnen, aangezien de namen PlayStation en Xbox zo ongeveer dit hele millennium hebben gedomineerd, met af en toe een Nintendo-console tussendoor. Een hele generatie gamers is inmiddels (bijna) groot geworden met deze twee/drie merken en heeft geen of nauwelijks weet van Atari’s glorie tijdens de vorige eeuw. Atari kan dus het best omschreven worden als een opnieuwkomer, maar dat is nou eenmaal een onzinwoord 😛

 16.   
  Batman360x's avatar

  Een Atari Switch! 😀 Ben benieuwd!

 17.   
  JuulsJo's avatar

  Ik hoop erg op retro-games 😛