Phil Spencer: backwards compatible Xbox-games op Xbox One niet zoveel als Xbox 360

Eerder deze week wist Phil Spencer, hoofd van de Xbox-divisie, te onthullen dat ook games van de oorspronkelijke Xbox naar de Xbox One zullen komen. Groot gejuich volgde bij de persconferentie, maar de beste man weet inmiddels te vertellen dat we onze verwachtingen moeten indammen. De bibliotheek van Xbox games op de Xbox One zal zeker niet zo groot worden als die van de Xbox 360.

It won’t be as big as Xbox 360, I’ll tell people that.
Hier zijn twee redenen voor. Allereerst zijn de rechten van de games lastiger te bemachtigen en ten tweede is het technisch ingewikkelder de spellen draaiend te krijgen, zo gaf Spencer aan in een interview. Momenteel zijn er slechts twee Xbox-titels aangekondigd die beschikbaar zullen worden gesteld op de Xbox One, te weten Crimson Skies en Fuzion Frenzy.

 1.   
  Eggie124's avatar

  Er zullen vast meer games komen. Zou mooi zijn als de Star Wars games beschikbaar komen. Gelukkig heb ik de orginele xbox nog staan 🙂

 2.   
  JaslanNL's avatar

  Met 100 juweeltjes zou ik ook blij zijn. Ik hoop dat ze wel door blijven gaan met 360 titels speelbaar maken, er zitten nog genoeg toppers tussen.

  Titels die ik graag zou zien van first-gen: Blinx the TimeSweeper, ToeJam & Earl, DoA, Morrowind, Fable, Far Cry Instincts, Halo 1 & 2, Jade Empire, Ninja Gaiden, Oddworld, Red Dead Revolver, SSX Tricky, TimeSplitters, Alle Tom Clancy’s, THPS 2 t/m Underground en alles wat ik nu vergeet.

 3.   
  Kroelbeertje's avatar

  OMG kan niet wachten tot golden fire! als die komt

 4.   
  MisterMDW's avatar

  Als nightfire erbij komt met online mogelijkheden, dan ben ik helemaal in mijn nopjes 😀