Microsoft maakt geen winst op het verkopen van de Xbox One X

Hoewel de verkoopprijs van 499 euro voor de Xbox One X menigeen even zal doen slinken, blijkt Microsoft ondanks dit prijskaartje toch geen winst op de Xbox One X te maken. Dit laat Xbox-baas Phil Spencer desgevraagd weten. Op de vervolgvraag of de Xbox One X dan met verlies verkocht wordt, reageerde Spencer met de woorden ‘I didn’t answer it that way’. De conclusie dat Microsoft met het verkopen van de Xbox One X break-even zal draaien, is dan dus ook snel gemaakt.

Overigens hebben zowel Sony als Microsoft in het verleden hun consoles met verlies verkocht. Dit verlies wordt over het algemeen echter ruimschoots gecompenseerd met de verkoop van games voor de consoles. Phil Spencer benadrukt dan ook nog eens dat het niet de hardware, maar de software is waarop de consolefabrikanten hun winst pakken:

I don’t want to get into all the numbers, but in aggregate you should think about the hardware part of the console business is not the money-making part of the business. The money-making part is in selling games.

 1.   
  nielsiebro's avatar

  Maar de xbox heeft geen games lol

 2.   
  Heccer's avatar

  Idd geen rede om te kopen.

 3.   
  JaslanNL's avatar

  Niet gek met die Microsoft Store prijzen. Xbox Live en de nieuwe Game Pass helpen ook wel een cent in het Microsoft zakkie. Natuurlijk zit er ook wel marge op de accessoires als controllers etc.

 4.   
  tranceguy's avatar

  nielsiebro schreef, "Maar de xbox heeft geen games lol"

  Alleen maar… en nog toffe ook… Je moet ook niet liggen slapen tijdens E3 he… 😛

 5.   
  tranceguy's avatar

  Maaruhh dat weet ik dus zo net nog niet.. Lijkt menog steeds sterk dat ze onder de prijs verkopen maargoed…