Phil Spencer: PlayStation 4 Pro is concurrent voor Xbox One S, niet de X

De Xbox One X werd tijdens de E3-persconferentie van Microsoft officieel getoond, dus mag het geen verrassing heten dat veel interviews ná de persconferentie over het nieuwe paradepaardje gaan. Eurogamer vroeg Xbox-baas Phil Spencer bijvoorbeeld naar de concurrentiepositie van de Xbox One X ten opzichte van de PlayStation 4 Pro, en de beste man gaf een interessant antwoord.

Volgens Spencer is de PlayStation 4 Pro namelijk eerder een concurrent voor de Xbox One S, in plaats van de X. Hij doet deze uitspraak gebaseerd op de resolutiebeloftes: de PlayStation 4 Pro biedt over het algemeen geen native 4K, waar de Xbox One X dat wél belooft. Spencer zegt dat ontwikkelaars voor de Xbox One X minder moeite hoeven te doen om 4K te bereiken dan ze voor een PS4 Pro-versie moeten doen. Hij is dan ook niet bezorgd over het verschil in richtprijs van 100 dollar.

Wat denken jullie: is native 4K tegenover upscaled 4K inderdaad genoeg om de PlayStation 4 Pro af te schrijven als concurrent voor de Xbox One X? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    nielsiebro's avatar

    Je kan denk beter wachten op de volgende generatie

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Grappig dat ik net ook een bericht las van de PU dat Assassins Creed Orgins NIET zou draaien in Native 4K op de X. 😛 😮

  3.   
    Mandamo's avatar

    Snap die heisa over 4K niet echt. Liever een hoge, stabiele framerate dan een paar extra pixels.

  4.   
    MikeGevers's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Grappig dat ik net ook een bericht las van de PU dat Assassins Creed Orgins NIET zou draaien in Native 4K op de X. 😛 😮 "

    Dat nieuwtje zit in de pijplijn, ik moest onverwacht achter mijn pc vandaan 😛

  5.   
    someone else's avatar

    Ben ook geen fan van al dat 4K gedoe, liever meer detail, mooiere belichting of hogere framerate e.d. Dan meer pixels die ik toch niet zie. Hoop dat beide consoles hier nadruk op gaan leggen

  6.   
    3333/3333's avatar

    Mandamo schreef, "Snap die heisa over 4K niet echt. Liever een hoge, stabiele framerate dan een paar extra pixels. "

    Tsja, op een console kan je niet echt zelf kiezen tussen die twee opties.