Nieuwe Dragon Age in ontwikkeling bij BioWare

Na het nieuws dat een vervolg op Mass Effect: Andromeda onwaarschijnlijk is, is het duidelijk dat EA niet al zijn intellectuele eigendommen tot in den treure blijft uitmelken. Ook een vervolg op Dragon Age leek dus niet helemáál zeker, hoewel er geen tekenen zijn dat de franchise in de ijskast zou zijn geplaatst. Sterker nog, een nieuwe Dragon Age lijkt bijna een zekerheid na een recente uitspraak van schrijver Alexis Kennedy.

Deze naam kun je kennen van games als Tales of Fallen London en Sunless Sea. De beste man kondigde in september aan dat hij zich bij BioWare heeft aangesloten om aan een “mysterieus” project te werken, toevallig zij aan zij met Mike Laidlaw, de creative director achter Dragon Age. In een interview met Eurogamer bevestigde Kennedy dat hij inderdaad werkt aan de volgende game in de populaire fantasy-serie.

[T]here are huge differences between all of that and what I’m working on at BioWare. Which I can now legitimately say is in the Dragon Age franchise, although it has been known for awhile. Notionally it was a secret but, because of who I was working with, everyone who cared knew. And then the day I started, Mark Darrah tweeted saying ‘welcome to the Dragon Age franchise’, so I thought, well, I guess that’s official now then.
Zoals eerder al aangegeven, was het bepaald geen verrassing dat de schrijver aan Dragon Age werkte, maar daar mocht voorheen geen woord over gesproken worden. Toen Mark Darrah van BioWare hem op Twitter echter verwelkomde bij de Dragon Age-serie, was het blijkbaar officieel.

Hoewel Kennedy niets over het nieuwe spel in de serie heeft verteld, heeft hij wél wat bekendgemaakt over de rol die hij bij BioWare speelt. Aangezien de studio in Canada is gevestigd en Kennedy in het Verenigd Koninkrijk woont, is het logisch dat de schrijver werkt aan een min of meer geïsoleerd stuk van het verhaal. En hoewel Kennedy zegt dat zijn werk bij BioWare grote verschillen vertoont met zijn eerdere werk, zijn er wél overeenkomsten qua thematiek.

And yes, if you’ve seen a lot of my work before you will probably not be surprised by the choice of subject matter. It’s familiar stuff.
Kennedy beschrijft zijn eigen onderdeel als een klein deel van de puzzel. Gebaseerd op deze uitspraken, kan het om allerlei dingen gaan: van een geïsoleerd deel van de hoofdgame tot een DLC-pakket.

Uitgever EA had niets nieuws te melden over de nieuwe Dragon Age. Polygon benaderde het bedrijf en kreeg als antwoord dat EA blij was om Kennedy aan boord te hebben, maar dat er momenteel geen nieuws over Dragon Age te melden is.

 1.   
  Riddle-me-this's avatar

  Jaaaa nice! Wat een heerlijk nieuws!

 2.   
  420blazeit's avatar

  Hopelijk niet het Bioware montreal team..

 3.   
  xizaaR's avatar

  Top. Ben een groot fan van BioWare, ook al hebben ze hier en daar een aantal fouten gemaakt. Maar welke developer heeft dat niet.