Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Assassin’s Creed Origins wordt de beste AC ooit? | Hot Koffie Show

  1.   
    Pim Huberts's avatar

    Ik hoop dat de AC franchise weer een beetje word zoals ze het vroeger hebben gedaan. Ubisoft heeft moeite met waar ze de prioriteiten moeten leggen; word het open world of toch een vette story? Nou geef mij maar een vette story want ik wil gewoon weer kunnen zeggen dat Ubisoft het goed heeft gedaan, wat de laatste tijd naar mijn mening niet echt lukt. Ik hoop ook dat deze AC meer richting het hele oude Egypte gaat, ik wil ook vervloekte piramides raiden, van mij mogen ze ook een beetje de fantasy kant op gaan. We gaan het hoogstwaarschijnlijk binnenkort horen op de E3.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Als ancient historian, zoals dat in mooi Nederlands heet, hoop ik echt dat AC: Origins zich afspeelt in de Oudheid, dat het een succes wordt én dat het recht doet aan de daadwerkelijke geschiedenis. Of ze nou kiezen voor de tijd van de piramides, de tijd van de oude Grieken (waarin Egypte een steeds minder belangrijke rol begon te spelen) of de Romeinse periode (waar Cleopatra naar mijn mening ook toe behoort), ik hoop écht dat het een vette Oudheid-game wordt zónder al te veel verheerlijking. Laat slavernij gewoon een rol spelen, laat vrouwen onderdrukt zijn… Dat waren ze in die periode ook in 98% van de gevallen. Beter om dat gewoon te tonen dan het simpelweg te negeren of zelfs volledig te herschrijven.

    Als Ubisoft inderdaad het oude Griekenland en het oude Egypte gaat combineren, denk ik dat ze zich gaan concentreren op de periode van Alexander de Grote. Dat zou ook verklaren waarom we deze twee titels hebben doorgekregen via de geruchten: Als niet-echt-Griekse Griek wist Alexander tóch een wereldrijk te stichten, en dat wereldrijk leent zich uitstekend voor de oorsprong van de Assassins, als je buiten beschouwing laat dat de daadwerkelijke orde der Assassijnen pas gesticht werden in de 11e eeuw ná Christus, en niet in Oudheid.

    Ook stierf Alexander de Grote vrij jong onder verdachte omstandigheden, dus wellicht zien de verhaalschrijvers van Ubisoft dit wel als dé ideale origin story voor deAssassins. De serie heeft in het verleden bewezen niet vies te zijn van een conspiracy theory of twee, en de dood van Alexander is een conspiracy theory die ook door historici relatief sterk onderbouwd is. Het zou me dus niks verbazen als de laatste missie in Assassin’s Creed: Origins/Empire is dat je Alexander om moet leggen door hem te vergiftigen.

    Anyway, ik hoop echt dat Assassin’s Creed: Origins/Empire een goeie game wordt, zodat meer mensen zich bewust worden van hoe boeiend oude geschiedenis eigenlijk is.

  3.   
    Papachico's avatar

    Als ik aan Egypte denk, denk ik ook wel aan Goden en aangezien ze met AC zo bezig waren om t stukje Goden er in te verwerken aka Minerva, Juno etc. zou dit opzich ook nog kunnen. Stukje “origin” over dat gelul over die Goden. Want opzich begijp ik dat nog steeds niet in al die AC delen en vind ik dat dat ook wel even aan t licht mag komen.

  4.   
    RikZonderC's avatar

    Vraag: Is het niet beter als Ubisoft elk jaar een Assassin’s Creed, Far Cry, en Watch Dogs zou afwisselen?

  5.   
    mattioza's avatar

    Het kan zeker heel leuk worden, maar dan niet dat ze gewoon AC in een Egypte-setting droppen en klaar. Maar dat er echt een deftige verhaallijn rond komt.

    En AC Black Flag was gewoon supervet. 😀

    Stelling: Het is jammer dat er de laatste weken voor E3 zoveel informatie (rond aankondigingen van games) gelekt/vrijgegeven wordt. Dit zorgt voor minder magie/verrassing bij de voorstellingen. (hopelijk hebben we deze stelling nog niet gehad 😛 )