Eerste DLC-pakket voor Breath of the Wild is The Master Trials; verschijnt deze zomer

Bij een grote game-release hoort vandaag de dag toch ook een groot uitbreidingspakket. En jawel, voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild is het nu zo ver. De game werd bejubeld door liefhebbers en critici, en wordt aanstaande zomer nóg iets groter met de eerste downloadable content: The Master Trials.

Het The Master Trials DLC-pakket staat nog altijd te verschijnen in de zomer van dit jaar, voor 19,99 euro. Die releasedatum stond al eerder vast, maar nu begint de uitbreiding ook meer vorm te krijgen. Nintendo heeft laten weten wát er zoal inbegrepen zit, en zoals de naam al doet vermoeden, is content erop uit het de spelers nog iets moeilijker te maken.


Middels een persbericht onthulde Nintendo alvast wat het bedrijf zoal van plan is met The Master Trails. Enerzijds betreft het een reeks nieuwe beproevingen, maar uiteraard komt het ook neer op veel cosmetische extra’s om Link mee op te dossen. Denk aan referenties naar klassieke Zelda-games Majora’s Mask en Twilight Princess.
 • Sword Trial: Door deze locatie te betreden kun je je vaardigheden beproeven in de nieuwe zwaardproef (voorheen “Cave of Trials” genoemd), waarin de ene na de andere vijand verschijnt. Link begint geheel zonder pantsers of wapens. Als het hem lukt alle vijanden in de kamer te verslaan, mag hij verder naar het volgende gebied. De zwaardproef bestaat uit ongeveer 45 kamers voor spelers om te voltooien. Wanneer link alle trials heeft voltooid, wordt de ware kracht van het meesterzwaard gewekt en verdubbeld zijn aanvalskracht. Ook zal het meesterzwaard zich altijd in zijn gloeiende staat bevinden.
 • Hard mode: Fans die naar een nieuwe uitdaging verlangen zitten goed met de nieuwe moeilijke stand. In de moeilijke stand worden de “rangen” van vijanden verhoogd (rode Bokoblins veranderen bijvoorbeeld in blauwe), en je kunt zelfs pittige vijanden tegenkomen die je niet in het normale spel treft. Tijdens gevechten zal de gezondheid van vijanden ook langzaam herstellen, waardoor je genoodzaakt bent ze sneller te verslaan en ze zullen Link eerder opmerken als hij hen nadert, wat het moeilijker maakt ze te besluipen. Daarnaast zweven er overal in Hyrule planken aan ballonnen. Als het spelers lukt deze planken te bereiken, kunnen ze daarop vijanden verslaan en schatten verzamelen.
 • Heldenspoor: Het is spannend om Hyrule te verkennen, maar omdat de wereld zo groot is, is het voor spelers vaak lastig om te onthouden waar ze precies zijn geweest. Om dat bij te houden, zal het nieuwe Heldenspoor elke stap van spelers onthouden en hun pad in een groene kleur op de kaart markeren. Zo wordt de route weergegeven die de speler de afgelopen 200 uren heeft afgelegd, inclusief een schuifknop die het aantal voetstappen op een tijdslijn toont. Dit werkt ook met terugwerkende kracht, dus kunnen spelers die al vele uren in de game hebben gestoken precies zien waar ze allemaal geweest zijn. Deze functie maakt het makkelijker locaties de herkennen die spelers nog niet ontdekt hebben in de grootse wereld. Zo stuiten spelers misschien op tempels die ze nog niet eerder ontdekt hebben.
 • Korok-masker: Als spelers het nieuwe Korok-masker hebben gevonden, wordt het veel makkelijker om de Korok-locaties in de game te vinden. Wanneer de speler het masker draagt, zal het schudden wanneer een Korok ergens in de buurt is verstopt.
 • Reismedaillon: Ergens in de wereld staat een nieuwe schatkist die het Reismedaillon bevat. Met het Reismedaillon kunnen spelers voor hun huidige locatie een tijdelijk nieuw reispunt op de kaart creëren. Vervolgens kan Link zich wanneer hij maar wil naar dat punt toe verplaatsen. Er kan slechts één reispunt tegelijk op de kaart geregistreerd worden.
 • Nieuwe uitrusting: Na het downloaden van het eerste DLC-pakket worden acht nieuwe stuks uitrusting toegevoegd aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, allemaal gebaseerd op eerdere Zelda-avonturen. Eenmaal gevonden door de speler, kunnen spelers uitrusting dragen die is gebaseerd op geliefde games en personages als Midna, Tingle, Fantoom en Majora’s Mask.
Al met al klinkt dat als een flink pakket, wat mogelijk weer duizenden spelers terug Hyrule in laat duiken. Dat kan uiteraard op zowel de Nintendo Switch-editie als de Wii U-port. Een specifieke releasedatum laat nog even op zich wachten, voorlopig moeten we het doen met de zomerperiode. Wél staat nu ook vast dat een tweede grote uitbreiding in de winter van 2017 moet volgen.

Loop jij al warm voor The Master Trials in Breath of the Wild? Check dan ook vooral de onderstaande screenshots van de DLC, die Nintendo in het persbericht rondstuurde, om jezelf helemaal lekker te maken:

[SCREENSHOTS]

 1.   
  King Bowser's avatar

  Dat klinkt veelbelovend. Nu al zin in!