Details over multiplayer Star Wars: Battlefront 2; pick-ups verdwijnen

De YouTuber Westie, die bekendstaat om zijn nauwe band met EA, heeft in een video nieuwe details over Star Wars: Battlefront 2 onthuld. Deze vertellen ons meer over de multiplayer in de game.

Battlefront 2 verschilt op meerdere vlakken van zijn voorganger. Zo kon je in de originele game enkel voertuigen en Heroes verkrijgen via pick-ups die verspreid waren over de map. In Battlefront 2 verdwijnt dit systeem en kun je, net als in Battlefield 1, direct spawnen in een voertuig. Wanneer je spawnt in een vliegend voertuig, bevind je je direct in de lucht. Landen en opstijgen is derhalve niet mogelijk.

Ook Heroes hoeven voortaan niet meer verzameld te worden. In plaats daarvan kun je direct als een iconisch personage spawnen. Sommige items, waaronder de Smart Rocket, zijn wel nog steeds verkrijgbaar via pick-ups.

Het partner/buddy-systeem uit het origineel keert niet terug in Battlefront 2. DICE heeft hiervoor een alternatief ontwikkeld, al is op dit moment nog niet bekend wat. Wel wist de ontwikkelaar al te bevestigen dat Battlefields geliefde destructie niet aanwezig is in Battlefront 2.


Eén van de grootste kritiekpunten op het origineel was de simplistische combat. Voor Battlefront 2 is DICE dieper gegaan, zodat de game ook op de lange termijn uitdagend blijft. Zo zal richteen door je vizier aanzienlijk accurater zijn dan schieten uit de losse pols. Verder wordt het moeilijker om goed met Blasters te schieten.

Battlefront werd tevens gekritiseerd om zijn sobere customization- en progressiesysteem. Ook dit heeft DICE aangepakt voor de sequel. Alle trooper-klassen, Heroes en schepen hebben voortaan hun eigen progressiepaden. Bovendien zijn er meer cosmetische aanpassingsmogelijkheden, die in sommige gevallen zelfs invloed hebben op de gameplay.

De nieuwe details worden uitgebreid behandeld in onderstaande video. Tijdens de E3 kunnen we meer informatie over Battlefront 2 verwachten.

 1.   
  svenysven's avatar

  Tot nu toe alleen maar goed nieuws over deze game!

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Als ze speciale Troopers gebruiken via pickup zou ik dat ook niet zo erg vinden. Het werke uitermaakte goed in Battlefield1 met de flame en de gepantserde heavy trooper.

 3.   
  Tom's avatar

  Persoonlijk vond ik de pick-ups lang niet zo slecht werken. Gewoon een prima oplossing om de verschillende speciale rollen te verdelen onder de spelers. Het was wel altijd een beetje geluk hebben met het first-come-first-served principe, maar naar mijn idee haalde dat de gameplay niet onderuit.

  Toch, een andere aanpak kan ook goed werken. Ben benieuwd hoe ze zo de flow van het gevecht gaan beïnvloeden.

 4.   
  Gabbersouth's avatar

  ik vond persoonlijk deel 1 grafisch geweldig heb de trailer gezien van bf2 en dit keer met een sp super !!!!