Star Wars: Battlefront 2 officieel onthuld

Star Wars: Battlefront 2 is officieel onthuld. De game wordt ontwikkeld door DICE, Motive en Criterion en verschijnt op 17 november.

De multiplayer van Battlefront 2 laat spelers vechten in alle drie de Star Wars-tijdperken. Je kunt op de grond vechten met iconische personages als Yoda en Darth Maul, of het luchtruim verkennen in onder andere een First Order TIE Fighter. Matt Webster van Criterion vertelt:

In Star Wars Battlefront II wilden we echt de essentie van heldendom vastleggen en ervoor zorgen dat iedereen in Star Wars een held kan worden. Ongeacht of je nu speelt met iconische karakters als Rey of Luke, als trooper in de frontlinie, als gevechtspiloot in epische multiplayergevechten, of dat je je mee laat voeren door een nieuw Star Wars-verhaal dat het gat overbrugt tussen Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens: je wordt een held in Star Wars Battlefront II.
Battlefront 2 bevat dit keer ook een volledige singleplayer-campagne. Deze overbrugt de 30 jaar tussen de verwoesting van de tweede Death Star en de opkomst van de First Order. Spelers stappen in de schoenen van Iden Versio, de leider van de Galactic Empire’s Inferno Squad. De singleplayer belooft een feest van herkenning te worden voor Star Wars-fans, want tijdens je reis zul je onder andere Luke Skywalker en Kylo Ren tegen het lijf lopen. Ook heeft Motive in samenwerking met Lucasfilm een aantal nieuwe personages bedacht.

Burnout-ontwikkelaar Criterion heeft de ruimtegevechten compleet vernieuwd. De studio belooft onder andere een betere besturing, meer wapens en diepere aanpassingsmogelijkheden. EA praat in zijn persbericht over “ruimtegevechten op galactische schaal”.

Pre-order je Star Wars: Battlefront 2, dan krijg je toegang tot DLC die geïnspireerd is door de bioscoopfilm The Last Jedi. Ook belooft EA exclusieve kostuums en vaardigheden voor Kylo Ren en Rey. Pre-orderaars krijgen tevens toegang tot een nieuw First Order-schip en kunnen hun Millennium Falcon uitrusten in een The Last Jedi-jasje.

Mensen die de speciale “Elite Trooper Deluxe Edition” pre-orderen, krijgen drie dagen eerder toegang tot de game en ontvangen bovendien alle eerdergenoemde DLC. Verder bevat deze editie zogenaamde “elite troopers”, die ervoor zorgen dat dat elke soldatenklasse speciale upgrades krijgt. Dit zorgt onder andere voor meer vuurkracht, wapenaanpassingen en gevechtsmogelijkheden.

Star Wars: Battlefront 2 verschijnt op 17 november voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Bezitters van de Elite Trooper Edition krijgen toegang vanaf 14 november en EA Access-leden kunnen zelfs al vanaf 9 november met de game aan de slag.

  1.   
    Throbert's avatar

    Dus eigenlijk is Battlefront 1 een grote middelvinger geweest voor de community

  2.   
    mmx's avatar

    Mooi deze word dus snel in pre order gezet bij de leverancier 🙂 Goeie zaak een single player 🙂

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Throbert schreef, "Dus eigenlijk is Battlefront 1 een grote middelvinger geweest voor de community"

    Idd, niets meer dan een grote test versie om te kijken of het verkoopt.

    Alles wat tot nu toe is vrijgekomen qua info is waar we om hebben gevraagd, en wat al aanwezig had moeten zijn in vorige Battlefront. Ruimte gevechten, alle eras/helden&schurken, classes, en GVD eindelijk een verhaalijn door de ogen van het keizerrijk en Co-Op. Hopelijk laten ze de arcade type gameplay/heroes&voertuigen pickups ook achterwegen.

    Dit had ik in deel 1 willen zien! Dus ik ben nu terecht meer enthousiast dan voorheen. Helemaal geweldig… *trom gerofel* géén season pass!!

  4.   
    Moodey's avatar

    Want pre-orderen heeft altijd voor goed resultaat gezorgd van de uitgever…

  5.   
    someone else's avatar

    Verwacht dat het (naar mijn mening net als battlefront 1) een vette game wordt. Helaas zijn er nu al weer signalen dat het pay to win wordt… de dlc van battlefront 1 gaven absoluut oneerlijke voordelen en die deluxe edition die “meer vuurkracht” geeft klinkt ook niet echt eerlijk maar ben benieuwd.

  6.   
    jorisboots's avatar

    alle pre-orders en al aankondigingen van dlc vind ik maar niks. maar ik ben wel erg benieuwd wat de game uiteindelijk wordt

  7.   
    Ryan2000's avatar

    Nice!

  8.   
    RikZonderC's avatar

    hypehypehype

  9.   
    djonnieboy97's avatar

    zin in 😀

  10.   
    Lazar93's avatar

    Er is wel gezegd dat er geen season pass meer is dus dat is in mijn ogen al een hele grote plus.

  11.   
    Ralph P Scene's avatar

    Ben erg benieuwd naar de singelplayer hoe goed die gaat uitpakken. Nu wachten op wat gameplay