The Division krijgt twee nieuwe uitbreidingen; geen nieuwe verhaalmissies

Onlangs kondigde Ubisoft een game aan rondom de Avatar-film. Aangezien deze game door dezelfde studio wordt ontwikkeld als Tom Clancy’s The Division, waren fans bang dat die laatste game zijn ondersteuning zou verliezen. Echter, niets blijkt minder waar: er staan twee nieuwe uitbreidingen gepland voor The Division, die allebei gratis verkrijgbaar zullen zijn.

De eerste daarvan verschijnt deze zomer en legt de nadruk op modifiers, leaderboards en allerlei cosmetische items die alleen via de expansion te verdienen zullen zijn.

Ook is er een loadout-systeem op komst in The Division. Daarmee kunnen spelers makkelijker schakelen tussen verschillende combinaties van gear en wapens. Ten slotte voegt de eerstkomende uitbreiding een nieuw systeem toe om je “feats” vast te leggen. Daarmee verdien je beloningen voor activiteiten op de korte, middellange én lange termijn, dus is het vergelijkbaar met een Achievement-systeem.

De tweede uitbreiding verschijnt pas eind dit jaar, dus heel veel informatie krijgen we niet van Ubisoft. Wat creative director Julian Gerighty wél zegt, is dat ook deze expansion zich zal richten op content en niet zozeer op verhaalmissies.

We can’t really deliver story missions that will fit into the RPG aspects of the game in a simple way. So we’re not going to be doing the classic main mission type of thing, but narrative content is something that we are definitely looking at.
Hoewel we dus geen nieuwe verhaalmissies hoeven te verwachten, zit de mogelijkheid er nog wél in dat de wereld van The Division wordt uitgebreid met narratieve content.

Ten slotte kondigt Ubisoft cadeaus aan voor iedereen die tussen 9 en 16 maart inlogt in The Division: die gamers krijgen 200 Premium Credits en toegang tot een speciale emote. Ook is er tussen 9 en 11 maart dubbel zoveel te verdienen op onder andere het omleggen van high-value targets.

Hoewel het natuurlijk jammer is dat er geen verhalende content gepland staat voor The Division, zijn en blijven de aangekondigde uitbreidingen gratis voor iedereen. Voorlopig lijkt The Division dus nergens heen te gaan!

 1.   
  Neolite's avatar

  Allemaal updates die al bijna vanaf het begin gevraagd worden. Het idee van het spel was leuk maar de uitvoering zeker in de end-game content was gewoon waardeloos.

 2.   
  Tom's avatar

  De end-game was inderdaad wat karig en de Dark Zone gewoon veel te oneerlijk, maar ik heb goede verhalen gehoord over de Survival modus. Erg jammer dat die los verkocht wordt, want naar mijn idee zat in zulk soort modi juist de grootste potentie voor The Division.

  Overigens vond ik The Division nog aardig vermakelijk, los van die kanttekeningen. Heb er tientallen uren plezier van gehad, al was dat wel altijd in gezelschap. In je eentje was het sowieso al stukken minder charmant.

 3.   
  dandanna's avatar

  The Last Stand heeft voor mij nieuw leven geblazen in deze game op PvP gebied. DZ is nog steeds wel leuk maar de normalization in TLS brengt de balans meer in evenwicht en draait het echt om skills ipv highest gearsets.