BioWare werkt aan nieuwe game die ‘het actiegenre compleet vernieuwt’

Onlangs maakte EA zijn kwartaalcijfers bekend. Hoewel dit natuurlijk leuke cijfers zijn, met goede verkopen van FIFA 17 en Battlefield 1, meldt EA iets dat wellicht nog interessanter is: een nieuwe game van BioWare. In tegenstelling tot wat we van deze ontwikkelaar gewend zijn, zal het niet gaan om een RPG, maar om een actiegame.

En volgens CEO Andrew Wilson is het niet zomaar een actiegame: hij zegt dat het spel het genre compleet zal vernieuwen en dat het ‘de manier verandert waarop gamers actiegames spelen’. Dit zijn natuurlijk grote woorden, dus het valt nog te bezien of BioWare ze waar kan maken.

Verder geeft EA nog wat kleine details over de game. Zo weten we dat het om een geheel nieuwe IP gaat, dus het zal geen vervolg zijn op bijvoorbeeld Dragon Age: Inquisition. Daarnaast weten we dat de nieuwe game al sinds 2012 in ontwikkeling is en dat hij de verhaalvertelling en karakteraanpassing zal bieden die we van BioWare gewend zijn.

Ten slotte geeft EA aan dat het spel in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2018 uit moet komen, dus uiterlijk op 31 maart 2018. Het zou dus zomaar kunnen dat we meer te zien krijgen op de E3.

 1.   
  mmx's avatar

  Laten ze eerst maar eens wat zien 😳

 2.   
  JaslanNL's avatar

  Grote woorden, hopelijk ook grote daden. Een nieuwe IP met de kwaliteit die BioWare kan bieden is meer dan 50/50 kans op een leuke game, I like those odds.

 3.   
  Riddle-me-this's avatar

  Show me what you got zou ik zeggen