Hardware-fabrikant Razer neemt smartphone start-up Nextbit over

Na de overname van audiopionier THX wordt de zogenaamde Razer familie nu ook al uitgebreid met Nextbit, een innovatieve start-up die vooral bekendheid vergaarde met de Robin smartphone. Een opmerkelijke overname, die menigeen toch aan het denken zet over wat Razer precies van plan is.


De transactie tussen Razer en Nextbit blijkt eerder deze maand plaatsgevonden te hebben, maar is met ingang van vandaag onthuld. Volgens Razer blijft Nextbit onafhankelijk werken, onder eigen management. Dat wil ook zeggen dat Nextbit voorlopig blijft werken aan de gecrowdfunde en vooruitstrevende Android-smartphone. Volgens Tom Moss, CEO van Nextbit Systems Inc., heeft het relatief kleine bedrijf vooral baat bij Razers grote afzetmarkt, zonder daarbij teveel te mengen met de bezigheden rondom het Robin-project.

Hoeveel Razer uiteindelijk betaald heeft voor Nextbit, is niet bekendgemaakt. CEO Min-Liang Tan heeft wel openlijk verklaard dat Nextbit de hardware-gigant mogelijk kan helpen met inspelen op nieuwe gebieden, en alternatieve disruptie van de markt. Klinkt interessant, maar wat betekent het concreet? Krijgen we anno 2017 misschien een eerste voorproefje van een smartphone van Razer? De tijd zal het ons leren.

Zou jij oren hebben naar een gooi van Razer op de smartphone-markt, of werken alternatieve (en minder geslaagde) projecten als de Razer Nabu X als een afschrikking?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren