Tony Hawk werkt mogelijk aan nieuwe game, maar niet met Activision

Tony Hawk’s Pro Skater 5 werd niet bepaald goed ontvangen, zoals ook blijkt uit de review van Daniël. Maar dat wil niet zeggen dat de beroemde skater de game-industrie definitief heeft verlaten. In een interview met Destructoid geeft de beste man namelijk aan dat hij een nieuwe game aan het bespreken is. Ook zegt hij dat uitgever Activision niet bij die gesprekken betrokken is.

Not from Activision. I’m potentially working on something but it’s so early I couldn’t talk about it. I don’t have any contracts signed but it’s exciting. I feel like it’s with the right people so I should know more in the next couple months.
Dat Activision niet betrokken is bij de eventuele nieuwe game, kan twee dingen betekenen: de Pro Skater-franchise kan zijn overgekocht door een andere partij, óf het gaat om een andere serie. En aangezien EA gamers gisteren hoop gaf op Skate 4, is de link al snel gelegd.

Dat laatste zou betekenen dat de twee giganten uit het skate-genre samenkomen in Skate 4. Voor liefhebbers zou dit goed nieuws betekenen. Maar laten we niet te veel speculeren: het kan ook gaan om twee compleet onafhankelijke games. De tijd zal het leren.

 1.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Zolang Robomodo er ook maar niks mee te maken heeft, anders zou ik er maar niet teveel van verwachten.

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  Nope Tony sorry jou games komen hier de deur niet meer in het is tijd voor jou om het stokje door te geven.

 3.   
  3333/3333's avatar

  De rechten die Activision 15 jaar lang had voor de franchise zijn vorig jaar verlopen, daarom hebben ze op het aller laatste moment nog het gedrocht dat THPS5 heet uitgebracht om toch nog even cashen.

  Op de retail disc staat daarom ook alleen de tutorial, omdat bij het verlopen van de licentie de game nog lang niet klaar was (die grote patch bij de launch is de rest van de game).

 4.   
  Tom's avatar

  Maaaaat…

  Wat nou als Tony daadwerkelijk werkt aan een skate-game, namelijk Skate 4?

  Hoe vet zou het zijn als hij gewoon een Littlefinger-tje doet en overloopt naar EA en Black Box? Eindelijk los van die afgang die zijn eigen franchise de afgelopen jaren was geworden. Damn.

 5.   
  sjaak19832015's avatar

  Tom schreef, "Maaaaat…
  Wat nou als Tony daadwerkelijk werkt aan een skate-game, namelijk Skate 4?
  Hoe vet zou het zijn als hij gewoon een Littlefinger-tje doet en overloopt naar EA en Black Box? Eindelijk los van die afgang die zijn eigen franchise de afgelopen jaren was geworden. Damn."

  Ik hoop het niet want de kwaliteit van de Skate serie ligt een stuk hoger dan Tony Hawk (niet dat alle titels slecht waren). En ik zou eerder bang zijn dat een Skate game waar Tony Hawk in dezelfde zin voorkomt erg slecht zou gaan verkopen door de voorgaande bagger titels van Tony Hawk. Als ze het al doen moeten ze het er niet te dik opleggen anders zou ik de Skate serie eerder ten onder gaan door een fusie als deze.

 6.   
  Tom's avatar

  Dat is juist het punt van de Skate-franchise: de aanwezige pro’s deden er een stuk minder toe. De games draaiden niet per se om welke namen er in langskwamen. Laat Hawkman gewoon eenzelfde rol vervullen als Danny Way deed. Kun je wat film- of foto-opdrachten mee doen, heeft zijn eigen park. Klaar.

 7.   
  Felis_Rufus's avatar

  sjaak19832015″][quote=”Tom schreef, "Maaaaat…
  Wat nou als Tony daadwerkelijk werkt aan een skate-game, namelijk Skate 4?
  Hoe vet zou het zijn als hij gewoon een Littlefinger-tje doet en overloopt naar EA en Black Box? Eindelijk los van die afgang die zijn eigen franchise de afgelopen jaren was geworden. Damn."

  Ik hoop het niet want de kwaliteit van de Skate serie ligt een stuk hoger dan Tony Hawk (niet dat alle titels slecht waren). En ik zou eerder bang zijn dat een Skate game waar Tony Hawk in dezelfde zin voorkomt erg slecht zou gaan verkopen door de voorgaande bagger titels van Tony Hawk. Als ze het al doen moeten ze het er niet te dik opleggen anders zou ik de Skate serie eerder ten onder gaan door een fusie als deze.[/quote]
  Een goed punt. De marketing is bij een dergelijke samenwerking wel extra belangrijk.

 8.   
  JaslanNL's avatar

  Ik zie wel potentie in de gebundelde krachten. Maar wil je het beste van beide games bij elkaar brengen dan sta je al snel voor een opgave. THPS is meer een arcade game terwijl Skate meer een realistischer vorm van controls nastreeft. Of er een gouden tussenweg is weet ik niet, maar onder ’t spelen kunnen kiezen tussen 1 van de twee gaat niet, daarvoor verschilt het te veel. Daar tegenover staat dat de werelden wel prima samen kunnen, zelfde obstakels (al iets extremer in THPS), en veel van de tricks komen uiteraard overeen. De missies zijn ook ergens wel vergelijkbaar of zo te maken.

  Maar los van ’t verhaal hier boven. Wanneer Tony zelf met een nieuwe game komt hoop ik dat ’t òf een geweldige open wereld is vol met missies, mooie spots, geheimen en verhalen, of een verhalende game a la THPS:U is. En als ze er een extra functie in kunnen proppen is ’t leuk om de oude 2min opgaven terug te zien in een nieuw jasje.

 9.   
  Daniel Z's avatar

  Laat maar komen. Ik heb wel weer zin in een skategeneratie met of én Skate 4 én een Tony Hawk-game, of dat het gewoon Skate 4 is. Bring it!