Nederlandse gamestudio wil samenwerken met skateboardlegende Tony Hawk

Eerder vandaag werd bekend dat de wegen van Activision en Tony Hawk definitief gaan scheiden en dat is nog maar eens onderstreept door een Tweet van de beroemde skateboarder zelf. Nu maakt een Nederlandse studio bekend samen te willen werken met Tony Hawk.


Gamestudio RageSquid die onder andere de games Action Henk en Descenders heeft ontwikkeld, ziet het wel zitten om samen met Tony Hawk aan een nieuwe skateboardgame te werken. Dit maakt Mike Rose, oprichter van het in Utrecht gelegen RageSquid, middels een Tweet bekend. In zijn Tweet plaatst hij een oproep aan Tony Hawk, om te praten over een nieuwe skateboard game.

Voor zover bekend heeft Tony Hawk nog niet gereageerd op de oproep, maar even later plaatste Mike Rose een Tweet waarin staat: “Guess who I’m chatting with.” Tony Hawk is vrij om zelf een game te maken samen met een ontwikkelaar, alleen mag deze niet onder dezelfde naam en licentie worden uitgebracht. Wordt vervolgd dus.

 1.   
  mattioza's avatar

  Zou wel heel straf zijn, er zal wel met de nodige poen over de brug moeten gekomen worden.

 2.   
  Tom's avatar

  Mike Rose is natuurlijk niet de oprichter van RageSquid, maar wél de man achter No More Robots, de indie-uitgeverij die met RageSquid samenwerkt aan Descenders.

  Gezien veel mensen Descenders hetzelfde rijtje plaatsen als bijvoorbeeld een Skate, zou je wel kunnen zeggen dat de Brabantse Utrechters hier wellicht iets van kunnen bakken. Misschien geen AAA-titel, maar een soort Tony Hawk back-to-basic zou zeer welkom zijn. Even die Creative Funds NL leegtrekken en je bindt Birdman zo aan de studio. 😛

 3.   
  mattioza's avatar

  Tom schreef, "Mike Rose is natuurlijk niet de oprichter van RageSquid, maar wél de man achter No More Robots, de indie-uitgeverij die met RageSquid samenwerkt aan Descenders.
  Gezien veel mensen Descenders hetzelfde rijtje plaatsen als bijvoorbeeld een Skate, zou je wel kunnen zeggen dat de Brabantse Utrechters hier wellicht iets van kunnen bakken. Misschien geen AAA-titel, maar een soort Tony Hawk back-to-basic zou zeer welkom zijn. Even die Creative Funds NL leegtrekken en je bindt Birdman zo aan de studio. 😛 "

  Qua ontwikkeling zou het zeker mogelijk moeten zijn. Een Belgische indie studio (2 man) heeft met behulp van crowdfunding en het Vlaams gamefonds ‘onlangs’ een skeeler skategame uitgebracht (in Early Access), genaamd ‘On a Roll’. Hij wordt op Steam best goed ontvangen.

  Maar het probleem is natuurlijk, dat Tony Hawk zijn naam duur gaat verkopen.