Tony Hawk werkt niet meer samen met Activision; geen Pro Skater-game meer op komst?

De wegen van Tony Hawk en Activision zijn definitief gescheden. De skateboarder heeft dat middels een tweet onderstreept. Beide partijen werken niet meer samen rondom de Tony Hawk’s Pro Skater-serie, en lijken dat in de nabije toekomst ook niet meer te willen doen.

Als het aan skateboardlegende zelf had gelegen, was er al lang een nieuw deel verschenen van de ooit zo legendarische franchise, maar doordat de samenwerking met Activision eindigt en zij de rechten behouden op de naam ‘Tony Hawk’s Pro Skater’ is de kans erg klein geworden dat er ooit nog een nieuw deel verschijnt. Tony Hawk is echter vrij om zelf een game te maken samen met een andere ontwikkelaar alleen mag deze niet onder dezelfde naam en licentie worden uitgebracht.


In 1999 verscheen de eerste Tony Hawk Pro Skater-game. De game werd gemaakt door Neversoft, in samenwerking met Activision en de beroemde skateboarder zelf. Deze samenwerking bleef stand houden tot aan het laatste deel dat in 2015 verscheen. Kort daarvoor is nog een bundelende remaster verschenen, maar inmiddels heeft de franchise niet veel meer van zich laten horen.

 1.   
  Tom's avatar

  Hawks contract met Activision is natuurlijk al lang en breed verlopen, en daar lijkt sindsdien geen nieuwe zwengel aan gegeven te worden. Eind vorig jaar communiceerde hij nog openlijk in gesprek te willen gaan met Activision tijdens een video voor WIRED, maar volgens mij geeft Acti-Bliz hem tegenwoordig de silent treatment. Pijnlijk.

  Stiekem hoop ik dat hij bij een andere partij aanklopt voor een nieuwe game of licentie. Hawkmans verschijning of stem in een potentiële nieuwe Skate is natuurlijk helemaal welkom. Vooral als dwarse streek, nadat Activision zijn naam de afgelopen jaren uitbuitte, terwijl de games steeds slechter werden.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  toch jammer.

  vroeger de game helemaal plat gespeeld. Toen was de game echt gaaf. tijden veranderen. Zo ook de consoles. maar dit wilt helaas nog niet zeggen dat ook ALLES beter word… want dat laatste deel is toch niet zo heel erg positief ontvangen bij vele

 3.   
  JaslanNL's avatar

  Aan de ene kant jammer, aan de andere kant bood die serie al een tijd geen kwaliteit ‘zoals vroegahhh’ aan. De Skate serie heeft zo het gouden plankje onder de THPS franchise weg kunnen trappen. Bij de laatste THPS hoefden ze niet eens de moeite te nemen, die hielp zichzelf al om zeep. Hopelijk vinden beide series weer het juiste (skate)pad, want helemaal geen titels meer zou natuurlijk zonde zijn, zeker met zo veel talent in de game dev. wereld!

  Gelukkig zijn er anderen die maar wat graag een skate game zouden maken en zouden willen samenwerken met Hawkie; Et voilà!.