Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Early Access-games hypen te vroeg! | Hot Koffie Show

Elke donderdag hebben wij weer een toffe stelling in de Hot Koffie Show! Deze week discussieren Lennart en Daniel over of Early Access-titels te snel pieken!

Heb je ook een stelling voor ons? Laat deze achter in de reacties!

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    Mee eens..

    nieuwe stelling:

    Het is goed dat er andere fabrikanten ook hardware maken.
    [Denk aan andere controllers dan de standaard]

  2.   
    Leukste's avatar

    Leuk om eens andere leden aan het woord te zien in de Hot Koffie Show. 🙂

  3.   
    mattioza's avatar

    Ben eigenlijk wel een voorstander van het Early Access concept voor kleinere games. Maar doorgaans moet je er gewoon volle prijs voor betalen. En er is geen zekerheid wanneer het effectief zal klaar zijn, bepaalde games slepen echt jaren aan omdat ze al van in de alpha in Early Access zitten. Moesten ze het strenger maken door te zeggen dat ze maar vanaf een bepaalde fase in EA mogen (zodat het beperkt blijft tot een jaar) zou het een andere zaak zijn.

    Ik weet eigenlijk al niet meer of de stelling al is geweest, maar voor de zekerheid: Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de controller-mogelijkheden.

  4.   
    Sixty's avatar

    Met de hoeveelheid remasters die uit zijn gekomen de laatste 2 jaar en ook die nog komen gaan, missen we daardoor niet geweldige nieuwe games omdat developers het easy money vinden en dus liever daar tijd in stoppen?

  5.   
    mheiden21's avatar

    Early access is toch een soort van investering die je doet in de hoop dat het spel ook daadwerkelijk word uitgebracht. Een beta is toch meer een multiplayer dingetje. Een beta voor bv Subnautica heeft net zoveel nut als met je lul op drumstel slaan. En het zijn doorgaans kleine indie studio’s die early access als een sort off kickstarter inzetten. Ark is wellicht een uitzondering. Prison Architect was juist populair op release vergeleken met de early access tijd.

  6.   
    mheiden21's avatar

    En een nieuwe stelling: Hardware boeren staren zich dood op LED verlichting en onnodige gimmicks.

  7.   
    darroox's avatar

    Nieuwe stelling

    De betas zijn de nieuwe demos en vallen meestal tegen.