Nieuwe Dashboard-update uitgerold voor Xbox One Insiders

Het is weer zover: het Xbox One Dashboard krijgt weer een vers likje verf. De zogenaamde ‘Creators Update’ wordt nu uitgerold voor selecte leden van het Xbox Insiders-programma, op zowel Xbox One als Windows 10-systemen. Microsofts eigen Major Nelson maakte het heugelijke nieuws zelf bekend.

De Creators Update brengt een licht verbeterd Home-scherm naar de Xbox One, maar werkt ook aan zaken als soepelere multi-tasking en commando’s voor de stem-assistent Cortana. Een prominente pijler is echter wel het in-game kunnen bijhouden van Achievements. In zekere zin kon dit al middels de Xbox Guide (die ook verbeterd wordt), maar nu wordt het ook mogelijk om de stand van zaken ‘over’ je game te kunnen overzien.

Meer informatie over de te komen verbeteringen en retoucheringen op het Xbox One Dashboard zijn na te lezen in Major Nelsons uitgebreide blogpost over de update.

Ben jij een Xbox Insider en mag je al aan de slag met het nieuwe Dashboard? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Wij arme plebejers die helaas niet in dat prestigieuze preview programma zitten, zullen helaas nog een aantal weken op de Creators Update moeten wachten.

 1.   
  mheiden21's avatar

  Het nieuwe dashboard en sidemenu zal menig klagende xbox gamer over snelheid tevreden stellen. Opstarten gaat sneller en je bent vlotter terug op het dashboard. Snap is wel verdwenen overigens.

 2.   
  JaslanNL's avatar

  Ergens is het helemaal niet zo verkeerd om er nog even op te moeten wachten. Kan je er toch zekerder van zijn dat de kleinste foutjes er uit zijn gehaald. Over de update zelf heb ik nog weinig te zeggen, eerst ervaren.

  Overigens is die co-pilot functie wel dé manier om winkels of gelegenheden te trollen. Stel het in, zet één van de controllers uit, en wacht tot het eerste slachtoffer die er niks van snapt.