Meer bronnen berichten over annuleren Scalebound

Het wordt steeds waarschijnlijker dat de Xbox One-exclusive Scalebound nooit het daglicht zal zien. Eerder vandaag berichtte het Amerikaanse Kotaku op basis van diverse bronnen al dat de ontwikkeling van Scalebound al langere tijd met problemen kampt en dat de RPG daarom mogelijk geannuleerd wordt. Nu laat het Britse Eurogamer weten dat het soortgelijke berichten heeft ontvangen. Volgens bronnen van Eurogamer zou de samenwerking tussen Platinum Games en Microsoft voor Scalebound al voor het einde van 2016 zijn beëindigd.

Tijdens de Gamescom in augustus 2016 werd Scalebound voor het laatst aan publiek getoond, daarna zou de ontwikkeling gestagneerd zijn. Zo melden bronnen van Eurogamer dat diverse belangrijke leden van het ontwikkelteam in de herfst van 2016 verplicht vrijaf moesten nemen als gevolg van de zware werkdruk. Toen deze ontwikkelaars terugkeerden liep de ontwikkeling van Scalebound inmiddels nog verder achter op schema. Samen met continue problemen met onder andere de engine zou dit ervoor gezorgd hebben dat er besloten is om de game te annuleren.

Hoewel het dus steeds aannemelijker lijkt dat Microsoft heeft besloten om Scalebound te annuleren, lijkt de Scalebound-pagina op de Xbox-website inmiddels weer online. Eerder vandaag verwees deze webpagina nog door naar de homepage van Xbox.com.

Update: Inmiddels is bekend dat Microsoft Scalebound officieel heeft geannuleerd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren