“Scalebound herrijst exclusief op Nintendo Switch”

Ongeveer twee jaar geleden dropte Microsoft een bom op Scalebound. De exclusieve game voor de Xbox One werd volledig geschrapt, terwijl Scalebound er op het eerste gezicht al best “af” uitzag. Een grote teleurstelling voor velen en dan vooral voor de Xbox-bezitters die na Fable Legends, weer een game zag stranden in de haven. Echter is de naam Scalebound weer opgedoken, alleen deze keer bij Nintendo.

Volgens de website Nintendo Insider is een geloofwaardige bron met dit nieuws naar buiten gekomen. Scalebound wordt klaarblijkelijk door PlatinumGames gereanimeerd met hulp van Nintendo, waardoor de actiegame exclusief voor de Nintendo Switch gaat verschijnen. Dit statement is niet officieel, dus een korreltje zout is op zijn plaats, maar mocht dit waar zijn dan is dit op zijn minst heel verrassend.

De rechten van Scalebound leken de hele tijd bij Microsoft te hebben gelegen, maar volgens de bron is Microsoft deze kwijtgeraakt. Bij het verlengen van de rechten kon Microsoft geen toekomstplannen bedenken voor Scalebound, waardoor uiteindelijk de verlenging niet door ging. Ook lijkt Scalebound, in de vorm dat wij de game hebben gezien, een veel te zware en grote game voor de Nintendo Switch. De Xbox One heeft veel meer kracht in huis dan de hybride van Nintendo.

Het is overigens niet de eerste keer dat Nintendo een franchise van PlatinumGames redt van de ondergang. Bayonetta 2 zweefde ook lang tussen hoop en vrees, totdat Nintendo ingreep en daardoor exclusiviteit vergaarde voor de game op de Wii U.

Mocht dit verhaal kloppen dan staan er nu drie exclusieve games van PlatinumGames op het programma voor Nintendo Switch. Het recent aangekondigde Astral Chain, Bayonetta 3 en het hopelijk geredde Scalebound, in welke vorm dan ook. Wordt onwaarschijnlijk vervolgd.

 1.   
  Tadao's avatar

  Ik vond het spel er niet spectaculair uitzien, maar, Platinum Games heeft een pedigree voor goede reden, en lijkt steeds knusser met Nintendo te worden

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Op de Xbox One draaide de demo’s van Scalebound al tergend slecht. Heel benieuwd hoe ze die (toch vrij ambitieuze) visie dan in een Nintendo Switch willen proppen, mocht dit doorgaan.

 3.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ja ik ben misschien nog de enige overgebleven fan van deze game en haat Microsoft ook voor eeuwig door het annuleren van deze game. Maar Scalebound moet op de Nintendo Switch wel iets anders worden, want in zijn huidige vorm gaat het nooit op een Switch draaien.

  Scalebound in een stijl als Breath of the Wild misschien? God wat een natte droom is dat.

 4.   
  LennartvA's avatar

  Gaaf! Was destijds behoorlijk gecharmeerd van het idee achter Scalebound, dus dit zou mooi zijn 🙂