CNN gebruikt Fallout 4 in bericht over vermeende Russische hack

Een van de grooste nieuwszenders ter wereld, CNN, heeft een flinke flater geslagen. In een bericht over de vermeende Russische hack op de Democratische Partij gebruikte CNN beelden van het clichématige hacking-systeem uit de Fallout-serie.

De fout werd opgemerkt door Redditor Poofylicious, die zijn bevinding meteen op het forum gooide. In een video die inmiddels offline gehaald is, toont het beeld een zijshot van een computer met willekeurige tekens erop.


Het is echter niet de eerste keer dat nieuwszenders de mist in gaan, en games met de werkelijkheid verwarren. In een verhaal over een kindsoldaten toonde Russia Today beelden uit Metal Gear Solid: The Phantom Pain, en verwarde een Iraans nieuwsnetwerk gameplay uit Medal of Honor met een bombardement op IS. Yahoo toonde plaatjes uit Destiny bij een verhaal over een maan van Saturnus, en werden de UNSC en Assassin’s Creed ook meermaals aangezien voor werkelijke instanties.

En Bethesda? Die bleek de lachende derde. Toen het nieuws over de vergissing bekend werd, plaatste het officiële Twitter-account de volgende tweet, refererend aan de Amerikaanse serie Mr. Robot, over een hacker:

  1.   
    3333/3333's avatar

    Weinig verassend, CNN = Fake news.