Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

2017 wordt een fantastisch gamejaar! | Hot Koffie Show

2016 was volgens Lennart en Peter niet het allerbeste gamejaar. Hoe zit dat volgend jaar? Zitten we in een algehele impasse, of gaan we volgend jaar honderden uren watertandend achter de console of pc zitten? De heren bespreken jullie stellingen in een nieuwe Hot Koffie Show!

  1.   
    TheNerdNL's avatar

    stelling: mobiele games kunnen net zo goed of beter zijn dan trippel A Games?

  2.   
    _BeefCake99_'s avatar

    ik hoop dat 2017 een beter jaar wordt, ook al heb ik gewoon genoten van de games die dit jaar waren uitgekomen.

  3.   
    Gozer_033's avatar

    ik hoop op een nieuwe far cry deze E3.

  4.   
    Sixty's avatar

    2017 wordt voor mij het For Honor en Kingdom Hearts jaar, ik hoop dat ze beide games ook nog op de switch uitbrengen dan is het helemaal goed.

    nee maar even serieus, aankomend jaar komen vette games en ik denk dat je zelf het game jaar maakt. Als community en niet alleen gebaseerd op de games die uit komen. Ik had dit jaar een geweldig gaming jaar veel leuke games gespeeld samen met onder andere Dani毛l, Mark, Tom en nog veel meer mensen. En ik denk dat dat aankomend jaar alleen maar beter wordt.

    Stelling: Developers zijn (gelukkig) games weer uitdagend aan het maken, is dat goed of juist slecht.

    persoonlijk vind ik het goed, als ik bijvoorbeeld kijk naar de eerste beelden van de nieuwe Zelda, de hoeveelheid schade je krijgt van een aanval van een vijand vind ik vet. Zorgt voor meer uitdaging en je moet meer tijd in een spel stoppen om er iets uit te krijgen.

  5.   
    Amaraldane's avatar

    2017 kan voor mij geen slecht gamejaar worden, hopelijk.
    Het wordt al goed door The Bard’s Tale IV en fantastisch door SPELLFORCE 3 yessss babyyyy. Ik heb hier echt jaren op gewacht. 5-jarige tot en met 11 jarige Amaraldane was dol op Spellforce The Order of Dawn. Ik heb zelfs een paar OC’s teruggevonden in mijn topmodelboekje. Ik weet wel dat het pas op 31 december 2017 uitkomt, maar ik kan altijd hopen dat ze het vervroegen haha. Daarnaast komen er games uit zoals Styx: Shards of Darkness en Vampyr die ook echt tof lijken. Dus als het misloopt ga ik echt in een hoekje huilen.

  6.   
    Amaraldane's avatar

    Oh en een stelling (mijn excuses als die al eens besproken is): Je mag enkel meedoen aan een goodie giveaway wanneer je een fan van de game bent. Anders is het oneerlijk voor de mensen die de prijs echt willen hebben.

  7.   
    Amaraldane's avatar

    killconfirmer schreef, "Dag allemaal!
    onlangs vond ik een website waar je wat offers en apps moet downloaden en dan krijg je credits, met die credits kun je steamcards kopen, gratis dus! hier is een link! je zult de website moeten installeren op je ios toestel en voor android is er een app, zeker de moeite waard!
    hier is de link (ios en android)
    http://freemyap.ps/7349fa53"

    Yup, totally sounds legit. 10/10. Totaal geen scam, nope.

  8.   
    PaNNa's avatar

    _BeefCake99_ schreef, "ik hoop dat 2017 een beter jaar wordt, ook al heb ik gewoon genoten van de games die dit jaar waren uitgekomen."

    Ik heb van 3 games kunnen genieten, alle andere die er op stonden waren een grote teleurstelling.

  9.   
    mmx's avatar

    2017 ? Ja the Last Of Us 2 graag 馃檮 De rest komt vanzelf wel toch 馃槈

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    killconfirmer schreef, "Dag allemaal!
    onlangs vond ik een website waar je wat offers en apps moet downloaden en dan krijg je credits, met die credits kun je steamcards kopen, gratis dus! hier is een link! je zult de website moeten installeren op je ios toestel en voor android is er een app, zeker de moeite waard!
    hier is de link (ios en android)
    http://freemyap.ps/7349fa53"

    Wow! Het werkt! Heb net een Playstation 6 gewonnen, 217% echt!!

  11.   
    mattioza's avatar

    Goh ja is ook moeilijk te zeggen goed gamejaar. Als je sommige mensen mag geloven, is het van 1993 geleden dat het nog eens een goed gamejaar was. Ik stel mij dan de vraag, stel je je wel voldoende open voor bepaalde games. Als je nu kijkt naar Tom, de games waar hij de laatste 2 jaar heel wat plezier uit gehaald heeft zijn Life is Strange, Ori and the Blind Forest en Stardew Valley. Dat denk je ook niet aan het begin van een gamejaar.

    De Nintendo Switch is heel erg afwachten tot januari dat er meer bekend is, want voorlopig hoor je vooral veel ports van de Wii en Wii U.

    Over VR: We mogen nu ook niet zeggen dat het nu nog onbestaande is h茅. Er zijn op Playstation VR een 30 tal games beschikbaar en op Steam een stuk of 100. Het zijn inderdaad vooral de kleinere ontwikkelaars. Maar toch ook delen in VR van Driveclub, Batman, Until Dawn en Eagle Flight zag er ook wel vet uit. Ik heb zelf geen VR maar denk wel dat de mensen die het wel hebben, zich er al mee kunnen vermaken hebben.

    Stelling: Games die lange(re) periode in Early Access zitten, hebben doorgaans hun populaire hoogtepunt bereikt nog voor de game officieel uitkomt + het is geldklopperij, gezien de game doorgaans meer dan een jaar in een soort beta fase zit en je toch het volledige bedrag van in de start moet betalen.

  12.   
    DeBenny's avatar

    voor mij is 2016 door se nieuwe civilization een goed game jaar geworden.

  13.   
    ScorpionNL's avatar

    Het begin van 2017 ziet er hoopvol uit. South Park, Ghost Recon, Mass effect en For Honor. Zeer benieuwd naar RDR2 en de Scorpio. En dan vergeet ik Battlefront 2 nog bijna.

  14.   
    Pim Huberts's avatar

    Is die kerst trui van just cause 3 of zit ik er nu echt compleet naast hahah?

  15.   
    Riddle-me-this's avatar

    Peters trui is van Just Cause!!!!
    Zelf denk ik dat Rocksteady bij de E3 met iets gaat komen. Ik kijk erg uit naar For Honor. Lijkt me een enorm vette game!

  16.   
    MikeGevers's avatar

    Wat betreft For Honor ben ik ook nog wat terughoudend. Ik h贸贸p dat die game goed wordt, met name de singleplayer. Maar in andere games heb ik w茅l vertrouwen. God of War, Kingdom Come: Deliverance en Nioh hebben mij echt weten te hypen. Sterker nog: toen God of War werd aangekondigd op de E3, ben ik direct begonnen met sparen voor een PS4 Pro. Die staat inmiddels op mijn kamer, dus laat de games maar komen!

    Nu maar hopen dat er niet weer zo’n uitstelgolf gaat plaatsvinden 馃檮