Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Er moeten vaker creative modi in games! | Hot Koffie Show

Deze week schuiven Lennart en Peter aan voor de Hot Koffie Show! Moeten er meer creative modi komen in games? Of moeten we design lekker aan de ontwikkelaars overlaten? De heren discussiëren erop los!

 1.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Als creator modes niet als excuus gebruikt worden om er als dev zelf minder originele levels of wat dan ook in de game te stoppen en er een fanatieke community achter zit die er zelf ook veel tijd en liefde in steekt kan het de levensduur van een game aanzienlijk verlengen. Toen ik nog op de 360 speelde heb ik nog heel lang plezier gehad aan het bouwen en spelen van zelfgemaakte parken, races etc. in bijvoorbeeld Skate 3 en Trials Evolution. In die 2 games kon je door het rating systeem de troep ook nog wel redelijk makkelijk onderscheiden van de goede content waar veel tijd in was gestoken en waar je zelf ook weer wat inspiratie uit kon halen voor als je zelf weer wilde bouwen.

  Dus als zoals ik zei de devs het niet als excuus gaan gebruiken om zelf minder moeite te doen, je een community hebt die er veel tijd in wil steken of gewoon een goed systeem hebt om de goede content te scheiden van de “Kwebbelkop epic looping race subscribe 4 minecraft letsplays xd” content ben ik 100% voor. Sorry voor mijn genuanceerde kutantwoord, volgende keer zeg ik wel gewoon ja of nee.

  Stelling: De film van Assassin’s Creed gaat een keiharde flop worden. Ben benieuwd hoe jullie er over denken.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  VOLKOMEN met lennard eens 😀

  Het kan zoveel gave dingen met zich mee brengen. Perfecte voorbeeld. GTA ONLINE RACES.
  @peter dan doe die races maar eens, Die zijn toch echt vele malen mooier dan de orginele races.

  De baland van een creator mode moet wel goed zijn, En dat is wellicht lastig. Maar bij een GTA slaan ze de spijker toch enorm hard op de kop. Kijk wat dat met de duurzaamheid met de game doet. Elke dag komen er nog steeds nieuwe maps bij.

  En ik denk dat dit vooral bij kleinere games nog beter gewaardeerd word. GTA staat er om bekend dat ze een X aantal jaren mee draaien alvorens een nieuwe versie komt.
  Maar games die jaarlijks uitkomen. Die brengen naar 3kwart jaar geen nieuwe dingen meer uit. Omdat ze dan de aandacht bij de nieuwe versie hebben. Laat dan maar mooi de creators op los. Er zijn ALTIJD mensen die dit mega goed kunnen.

  creator mode is dus maps zelf kunnen maken. En deze online kunnen spelen/delen.
  Mod’s zijn modificaties dingen die een game dus aanpast. Eeen creator doet verder niets met besturing. je auto/poppetje gaat er niet sneller door ofzo 😉

  thnx voor de stelling te gebruiken 😉

  Nieuwe stelling:

  Splitscreen moet meer terug komen.

  Laten we wat meer terug de tijd in gaan, En eens ouderwets splitscreen toepassen. Zodat je met je maten samen thuis gezellig kunt knallen.
  Iedereen heeft wel een grote TV. En wat is er dan gaver om samen een game avondje te doen. IPV allemaal op afstand achter je computer/console

 3.   
  mheiden21's avatar

  Het kan de levensduur van een game flink uitbreiden, mits de community het oppakt. Stelling: 2017 word het jaar van de co-op games

 4.   
  mattioza's avatar

  Bij sommige games past het erg goed, is ook iets waarvan je moet houden. Het ding bij bv. een LittleBigPlanet 3, ik heb nog geen 3 community-levels gespeeld maar het is daarnaast ook gewoon een goede game en dat is belangrijk.

  Stelling: ‘begin’ 2017 komen er al behoorlijk wat veelbelovende games uit.

 5.   
  Riddle-me-this's avatar

  Stelling: Er mogen geen console exclusives meer gemaakt worden. (Dus alleen games voor beide platformen ipv een van de twee.)

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  Riddle-me-this schreef, "Stelling: Er mogen geen console exclusives meer gemaakt worden. (Dus alleen games voor beide platformen ipv een van de twee.)"

  zal never nooit gebeuren dit.
  p.s. er zijn meer consoles dan 2 he 😉

  Denk je dat ze mario naar Xbos/playstation brengen…. HELL NO.
  Was het maar zo’n feestje.

 7.   
  Sixty's avatar

  Party games spelen met familie en vrienden tijdens kerst en oud en nieuw, leuk of a big no no?